AKTUALNO [On-line interaktivna delavnica] Vodenje in motiviranje sodobnih (virtualnih) timov

Kako sestaviti, graditi in uspešno voditi učinkovit (virtualni) tim?

Vsebina in program delavnice sta prilagojena on-line izvedbi in sicer bo interaktivna delavnica potekala 23. in 24. januarja 2023, vsak dan od 13. do 16. ure.

Za vašo prijavo na ta termin, vam nudimo 20 % popust.

 

  • Kako uspešno voditi time, katerih člani so na različnih geografskih lokacijah?
  • Ali je možno oz. kako učinkovito voditi projekte ali delovne time kar od doma?
  • Kako meriti rezultate dela?
  • Kako motivirati člane tima?

 

Osvojite učinkovite tehnike za vodenje (virtualnih) timov in doseganje odličnih rezultatov, ne glede na geografske lokacije članov tima.

[On-line interaktivna delavnica] Vodenje in motiviranje sodobnih (virtualnih) timov

Delavnica bo potekala v dveh delih, 23. in 24. januarja 2023, vsak dan od 13. do 16. ure.

 

Poslovna okolja postajajo kompleksna, na projektih sodelujejo člani, ki so razpršeni po različnih geografskih lokacijah. Vedno več je vodenja timov »na daljavo«. Spoznajte prave pristope in orodja, ki vas naredijo neodvisne od lokacije in se naučite voditi kompleksne projekte in time »kar iz svoje dnevne sobe«.

 

Opravljeno delo se v sodobnem delovnem okolju meri z rezultati. Vedno bolj se uveljavlja koncept dela na daljavo v kombinaciji s fizično prisotnostjo na delovnem mestu. To predstavlja izziv pri organiziranju dela in spremljanju rezultatov.

 

Na praktični delavnici bodo podrobno predstavljene prednosti in praktični primeri učinkovitega vzpostavljanja okolja za delo projektnih ekip »na daljavo«. Udeleženci delavnice spoznajo kako sestaviti virtualni (projektni) tim, kako motivirati člane tima, kako razdeliti zadolžitve, kako spremljati rezultate in kakovost opravljenega dela.

 

Namen delavnice je tudi predstaviti koncepte, orodja in tehnologije, ki podpirajo vodenje virtualnih timov. Tehnologija ne more zamenjati človeškega faktorja zato je voditeljstvo tudi za vodenje virtualnih timov ključnega pomena. S tem namenom je namen delavnice predstaviti ključne elemente voditeljstva, ki koristno vplivajo na vodenje virtualnih timov.

 

 

Knjiga AGILNO!? Projekti, zaposeni, podjetja ponuja odgovore na vprašanja kdaj, zakaj in kako uporabiti agilne pristope.
Knjiga vsebuje v tem trenutku najbolj celovit prikaz agilnih pristopov. Vsebina, povzeta po vrsti strokovnih knjig, člankov, predstavitev in drugih internetnih virov, pa je podkrepljena z ugotovitvami raziskav, tako tujih, kot dveh domačih.
Več o knjigi si preberite tukaj.

 

 

Ne spreglejte tudi odlične knjige Projektni management - teorija in praksa (4. ponatis). Knjiga vsebuje povzetek svetovne literature s področja obvladovanja projektov različnih vrst v različnih organizacijah. Prikazuje procese, postopke in orodja, ki se uporabljajo v praksi, ki jih avtor izdatno nadgrajuje še z nasveti iz svoje bogate prakse. Na voljo so še zadnji izvodi knjige! Več o knjigi si preberite tukaj.

 

 

Za več o tej tematiki obiščite naš blog Prelistaj.si.

Program

Značilnosti, prednosti in izzivi delovanja (virtualnih) timov

 

Principi, metode in tehnike učinkovitega vodenja (virtualnih) timov

 

Človeški faktor in vloga voditeljstva – kako vzpostaviti in razvijati odnose v timih

 

Koncepti, orodja in tehnologije, ki podpirajo vodenje in delovanje virtualnih timov

 

Primeri dobrih praks in praktične vaje udeležencev

 

Sodobna praktična delavnica je unikatna kombinacija svetovno priznanih strokovnih vsebin na področju projektnega managementa, uvajanja sprememb in razvoja voditeljstva:

  • temelji za učinkovito vodenje projektnih timov neglede na obseg ali panogo PMBOK© Guide
  • vodenje timov skoz spremembe Standard for Change Management©
  • razvoj voditeljstva na temeljih talentov Talent-Based Leadership

Vodnik za projektno vodenje PMBOK® Guide je vodilna svetovna publikacija in temeljni vir za učinkovito vodenje projektov v katerikoli panogi. Izdajatelj tega vodnika je Project Management Institute (PMI), vodilno svetovno združenje na področju upravljanja projektov, programov in portfeljev, ki svojim delovanjem izboljšuje uspešnost poslovnih okolij in razvija strokovnost vodenja projektov s svetovno priznanimi standardi in certifikati.

Standard for Change Management© je standard na področju upravljanja sprememb, ki opisuje uveljavljene norme, procese, naloge in spretnosti za prehod organizacije iz trenutnega stanja v prihodnje, da bi dosegli pričakovane koristi. Izdajatelj tega standarda je vodilno svetovno združenje na področju upravljanja sprememb Association of Change Management Professionals (ACMP), ki poleg standarda in dobrih praks zagotavlja tudi certificiranje s katerim zagotavlja ustrezno uporabo standarda v praksi.

Talent-Based Leadership temelji na tem, da ima vsak posameznik prirojen potencial v obliki talentov, ki nam pomagajo pri realizaciji naših ciljev. V tem konceptu so poleg identifikacije različnih aspektov talentov posameznika, merjenja in opisov tipičnih vedenj tudi priporočeni načini vodenja in vzpodbujanja razvoja sodelavcev, kakor tudi učinkoviti pristopi za reševanje konfliktov in problemov.

Strokovne podlage za ta koncept zajemajo dognanja temeljev psihoanalize (Sigmund Freud) in v nadaljevanju poznavanja razvoja petih karakternih struktur posameznika od zgodnjega otroštva dalje (Wilhelm Reich). Čustveno-energetski vidik teh karakternih struktur (Barbara Brennan) prinaša še dodatno dimenzijo in poglablja poznavanje področja razvoja posameznika in delovanja v domačem in delovnem okolju.

Predavatelj

Zoran Korenjak, PMP, CCMP, NLP Master Practitioner, BHS Practitioner

Projektni manager, predavatelj in coach z več kot petnajstletnimi izkušnjami. Vodi strateške in kompleksne projekte v uspešnih družbah in večjih organizacijah, med drugimi tudi v finančni industriji. Je soavtor in predavatelj na Akademiji Projektnega Managementa, predava na strokovnih konferencah in izvaja coaching programe za posameznike ter podjetja.

Strokovnost na področju projektnega managementa izkazuje z mednarodno priznanim certifikatom Project Management Professional (PMP)®, ki ga izdaja Project Management Institute (PMI), vodilno svetovno združenje na področju upravljanja projektov, programov in portfeljev.

Strokovnost na področju uvajanja sprememb dokazuje z mednarodno priznanim certifikatom Certified Change Management Professional™ (CCMP™), ki ga izdaja vodilno svetovno združenje na področju upravljanja sprememb Association of Change Management Professionals (ACMP).

Strokovnost na področju osebne storilnosti izkazuje z mednarodno priznanim certifikatom NLP Master Practitioner, ki ga izdaja Mednarodna zveza trenerjev Nevro-lingvističnega programiranja (NLP). Poleg tega je diplomant mednarodnega instituta za zdravljenje in osebno preobrazbo Barbara Brennan School of Healing. To je visoko spoštovana izobraževalna in globalna zdravilna institucija s tisočerimi diplomanti v več kot 50 državah po vsem svetu. Študij zajema proces osebnostnega razvoja študentov, ozaveščanje povezav med umom, telesom ter čustvi in osvajanje specializiranih zdravilnih tehnik in veščin za uporabo v strokovni praksi.

Pri svojem delu odlično kombinira strokovnost z osebnim pristopom. Njegove delavnice so zanimive in polne praktičnih primerov za poslovni ter osebni uspeh.

Kotizacija

218,00 € + 22%

Za vašo prijavo na ta termin, vam nudimo 20 % popust: 174,40 € + DDV

Plačilo z DDV znaša 212,77 € in vključuje on-line interaktivno strokovno predavanje, praktične predstavitve in razlage, on-line sodelovanje udeležencev s predavateljem, seminarsko gradivo, ki ga prejmejo udeleženci dan pred pričekom izobraževanja, potrdilo o udeležbi na izobraževanju. Kotizacijo prosimo nakažite po prejetem predračunu na transakcijski račun št. SI56 3300 0000 1159 917 pri Addiko Bank d.d., najkasneje 3 dni pred izvedbo delavnice. Po delavnici vam bomo po pošti poslali račun. Zadnji rok za odjavo udeležbe je 2 dni pred izvedbo delavnice, v nasprotnem primeru vam bomo zaračunali stroške v višini 20 % kotizacije.

Obvesti me o naslednjem terminu >

Dodatne ugodnosti

Za to izobraževanje dodatne ugodnosti ne veljajo.

Povejte naprej: