Additional menu

Nalagam Izobraževanja

« Nazaj na Koledar izobraževanj

 • To izobraževanje je že bilo izvedeno.

AKADEMIJA PROJEKTNEGA MANAGEMENTA
Učinkovita kombinacija agilnih in »klasičnih« metod projektnega managementa

Preizkušeno v dinamičnem in razvijajočem se poslovnem okolju za ustvarjanje dodane vrednosti

10. 11. 2021 - 9:00 - 11:30

218,00€

Termin

Datum:
10. 11. 2021
Trajanje:
9:00 - 11:30
Cena (bez DDV):
218,00€
Event Kategorija:
Prijavite se:
Prijavite se

Lokacija

Agencija POTI
Stegne 7, Ljubljana + Google zemljevid

Kontakt

Agencija POTI – z znanjem do cilja!
Telefonska številka:
01 511 39 20
E-naslov:
info@agencija-poti.si

Vloga projektnega managementa se spreminja. Projektne pisarne postajajo strateški partner upravam pri realizaciji strategije in ustvarjanju dodane vrednosti.

Projektni vodja ne sledi le projektnim načrtom. Projektni vodja prevzema tudi odgovornost za realiziranje pričakovanih koristi projekta, ki se lahko skozi čas tudi spreminjajo. Pri tem presega silosno delovanje v podjetjih, motivira sodelavce za aktivno sodelovanje in ustvarja dodano vrednot.

Vodenje projektov v dinamičnem in razvijajočem se poslovnem okolju zahteva uporabo ustreznih metod projektnega vodenja. V praksi ugotavljamo, da dosežemo najboljše učinke z uporabo kombiniranega pristopa, ki vsebujejo elemente procesno orientiranih metod in agilnega pristopa. Procesno orientirane metode projektnega vodenja zagotavljajo nadzor nad fazami projekta, enostavno planiranje, lažje obvladovanje tveganj in enostavno sledljivost. Hkrati pa so lahko toge in neučinkovite. Z uporabo agilnih metod povečamo možnosti uspeha predvsem pri izvajanju kompleksnih projektnih nalog.

Praktično naravnana delavnica obravnava dinamično izvajanje projektov predvsem iz vidika obvladovanja sprememb in tveganj. S klasičnimi metodami projektnega vodenja se ohranja obseg na račun časa in stroškov. Z agilnim pristopom pa glede na potrebe naročnika v mejah planiranih stroškov in časa prilagajamo obseg. Uvajanje agilnega pristopa pomeni drugačno, zahtevnejše načrtovanje in bolj dinamično izvajanje. Usposobljenost in izkušenost projektnih vodij sta v tem primeru ključnega pomena.

Namen praktične delavnice je udeležencem predstaviti evolucijo projektnega managementa, ki vedno bolj prevzema vlogo ustvarjanja dodane vrednosti in zagotavljanja dolgoročnih pozitivnih učinkov.

Delavnica je namenja vsem, ki želite:

 • spoznati napredne metode projektnega managementa
 • razumeti kaj dejansko pomeni ustvarjanje dodane vrednosti s projektnim delom
 • spoznati kriterije za izbiro najboljše kombinacije metod za izvedbo projektov
 • spoznati celoten življenjski cikel projekta od ideje do realizacije pričakovanih učinkov
 • izdelati lastne poslovne metodologije projektnega managementa
 • napredovati kot projektni manager iz vidika uspešne realizacije svojih projektov

Udeleženci spoznajo, kako se tradicionalno projektno vodenje spreminja v bolj moderno, dinamično in v ustvarjanje dodane vrednosti za naročnika usmerjeno delovanje.

Za več o tej tematiki obiščite naš blog Prelistaj.si.

Učinkovita kombinacija agilnih in »klasičnih« metod projektnega managementa

TERMIN: 2. 10. 2020 (od 9:00 do 11:30)

Vloga projektnega managementa v poslovnih okoljih:

 • osnovni pojmi in koncepti projektnega managementa
 • namen, pomen in cilji projektnega managementa
 • evolucija projektnega managementa – strateški partner

Selekcija in priprava projektov kot podlaga za izbor najboljše kombinacije metod:

 • razvoj od ideje do projekta
 • ugotavljanje poslovne vrednosti projektov
 • metode za selekcijo projektov z največjo dodano vrednostjo

Različne metode projektnega managementa:

 • metode »klasičnega« projektnega managementa
 • agilni projektni management
 • kriteriji za izbor najboljše kombinacije metod

Obvladovanje tveganj in sprememb glede na izbrane metode projektnega managementa:

 • analiza in obvladovanje tveganj
 • upravljanje sprememb na projektih
 • realiziranje pričakovanih koristi projektov

Sodobna praktična delavnica je unikatna kombinacija svetovno priznanih strokovnih vsebin na področju projektnega managementa, uvajanja sprememb in razvoja voditeljstva:

 • temelji za učinkovito projektno vodenje neglede na obseg ali panogo PMBOK© Guide
 • upravljanje sprememb na nivoju celotne organizacije Standard for Change Management©

Vodnik za projektno vodenje PMBOK® Guide je vodilna svetovna publikacija in temeljni vir za učinkovito vodenje projektov v katerikoli panogi. Izdajatelj tega vodnika je Project Management Institute (PMI), vodilno svetovno združenje na področju upravljanja projektov, programov in portfeljev, ki svojim delovanjem izboljšuje uspešnost poslovnih okolij in razvija strokovnost vodenja projektov s svetovno priznanimi standardi in certifikati.

Standard for Change Management© je standard na področju upravljanja sprememb, ki opisuje uveljavljene norme, procese, naloge in spretnosti za prehod organizacije iz trenutnega stanja v prihodnje, da bi dosegli pričakovane koristi. Izdajatelj tega standarda je vodilno svetovno združenje na področju upravljanja sprememb Association of Change Management Professionals (ACMP), ki poleg standarda in dobrih praks zagotavlja tudi certificiranje s katerim zagotavlja ustrezno uporabo standarda v praksi.

Predstavitev dobrih praks in praktičnih primerov uporabe kombinacije metod.

Ne spreglejte tudi odlične knjige Projektni management – teorija in praksa. Knjiga vsebuje povzetek svetovne literature s področja obvladovanja projektov različnih vrst v različnih organizacijah. Prikazuje procese, postopke in orodja, ki se uporabljajo v praksi, ki jih avtor izdatno nadgrajuje še z nasveti iz svoje bogate prakse. Na voljo so še zadnji izvodi knjige! Več o knjigi si preberite tukaj.

Zoran Korenjak, PMP, CCMP, NLP Master Practitioner, BHS Practitioner

Projektni manager, predavatelj in coach z več kot petnajstletnimi izkušnjami. Vodi strateške in kompleksne projekte v uspešnih družbah in večjih organizacijah, med drugimi tudi v finančni industriji. Je soavtor in predavatelj na Akademiji Projektnega Managementa, predava na strokovnih konferencah in izvaja coaching programe za posameznike ter podjetja.

Strokovnost na področju projektnega managementa izkazuje z mednarodno priznanim certifikatom Project Management Professional (PMP)®, ki ga izdaja Project Management Institute (PMI), vodilno svetovno združenje na področju upravljanja projektov, programov in portfeljev.

Strokovnost na področju uvajanja sprememb dokazuje z mednarodno priznanim certifikatom Certified Change Management Professional™ (CCMP™), ki ga izdaja vodilno svetovno združenje na področju upravljanja sprememb Association of Change Management Professionals (ACMP).

Strokovnost na področju osebne storilnosti izkazuje z mednarodno priznanim certifikatom NLP Master Practitioner, ki ga izdaja Mednarodna zveza trenerjev Nevro-lingvističnega programiranja (NLP). Poleg tega je diplomant mednarodnega instituta za zdravljenje in osebno preobrazbo Barbara Brennan School of Healing. To je visoko spoštovana izobraževalna in globalna zdravilna institucija s tisočerimi diplomanti v več kot 50 državah po vsem svetu. Študij zajema proces osebnostnega razvoja študentov, ozaveščanje povezav med umom, telesom ter čustvi in osvajanje specializiranih zdravilnih tehnik in veščin za uporabo v strokovni praksi.

Pri svojem delu odlično kombinira strokovnost z osebnim pristopom. Njegove delavnice so zanimive in polne praktičnih primerov za poslovni ter osebni uspeh.

 

 

Na podlagi vaših potreb in predhodnega znanja si izobraževalni paket – niz več praktičnih delavnic lahko oblikujete sami!

Izobraževalni paketi – ob prijavi in plačilu za obisk:

 • 3 – 4 delavnic – 15 % popust
 • 5 – 6 delavnic – 20 % popust
 • 7 – 9 delavnic – 25 % popust

 

* Na praktičnih izobraževanjih boste prejeli znanje – potrebno podlago tudi za pridobivanje tako IPMA, kot tudi PMI mednarodnih certifikatov, seveda pa tudi za NPK (nacionalno poklicno kvalifikacijo), saj so predavatelji sodelovali tudi pri pripravi nabora znanj za certificiranje.

** Vsi pooblaščeni inženirji lahko na izobraževanju Šola projektnega managementaPriprava projekta – osnova za učinkovito izvedbo in uspeh projektaEkonomika, poslovna vrednost projektov in najboljše metode za obvladovanje sprememb in tveganj pri vodenju projektov in Planiranje projektov in Planiranje projektov in uporaba programa MS Project, prejmete kreditne točke IZS iz izbirnih vsebin skladno s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev.

***˝Izobraževanje po meri˝ za posamezno podjetje oz. organizacijo –  večmodularna bolj poglobljena in praktično naravnana usposabljanja za odlično vodenje projektov. Za več informacij pišite na naslov: ana.kordis@agencija-poti.si.

Kotizacija

218,00 € + 22%

Plačilo z DDV znaša 265,96 € in vključuje strokovno predavanje, reševanje praktičnih primerov z obrazložitvami, seminarsko gradivo, potrdilo o udeležbi na delavnici, prigrizke in napitke med odmori. Kotizacijo prosimo nakažite po prejetem predračunu na transakcijski račun št. 30000-0005076725 pri Sberbank d.d., najkasneje 3 dni pred izvedbo delavnice. Po delavnici vam bomo po pošti poslali račun. Zadnji rok za odjavo udeležbe je 2 dni pred izvedbo delavnice, v nasprotnem primeru vam bomo zaračunali stroške v višini 20 % kotizacije.

Fizičnim osebam nudimo 30 % popust na kotizacijo!

Dodatne ugodnosti

Za prijave in plačila do 3 tedne pred izvedbo posameznega izobraževanja, vam nudimo 10 % popust, če se prijavite kot pravna oseba in 40 % popust, če se prijavite kot fizična oseba!

Ugodnosti se ne seštevajo!

Trulli
© Agencija POTI d.o.o.. Vse pravice pridržane.
V primeru višje sile si pridržujemo pravico do spremembe termina izvedbe izobraževanja.