Veliki gradbenopravni priročnik

Pravna teorija in praksa za investitorje, izvajalce, projektante in nadzornike z dodatkom Posebnih gradbenih uzanc

Avtor: mag. Maja Koršič Potočnik, Mojca Furlan, mag. Vesna Sodja ISBN številka: Cena: 94,00 €

Ne spreglejte tudi strokovne predstavitve nove gradbene zakonodaje.Veliki gradbenopravni priročnik


Veliki Gradbenopravni priročnik je namenjen vsem pravnim in fizičnim osebam, ki so kakorkoli vpete v proces gradnje. Napisan je v razumljivem jeziku, ki gradbeno pravo približa uporabnikom. 

 

Glavni namen avtoric je, da institute gradbenega prava razumejo tisti, ki so jim namenjeni. Priročnik predstavlja kombinacijo pravil iz predpisov, razlage, ki jo je tem pravilom dala sodna praksa, ter uporabnih primerov, kaj posamezni institut pomeni za posameznega udeleženca. Čeprav je delo poimenovano priročnik, ga odlikuje visoka strokovnost, saj so v njem pojasnjene številne dileme iz prakse.

 

V priročniku so obdelane vse faze graditve, od sklenitve posamezne pogodbe preko projektiranja, faze izvedbe, primopredaje, reklamacij za napake ter jamčevalnih in garancijskih rokov do zaključka pravnega razmerja med investitorjem in drugimi udeleženci pri graditvi. Vključuje definicije, ki pojasnjujejo pomen posameznih institutov in faz, pravne predpise, kjer so te urejene, ter sodno prakso, ki te predpise napolnjuje.

Opombe

Poštnina ni vračunana v ceno.

Ob nakupu knjige boste prejeli tudi darilo!

Povejte naprej: