Management (športnih) prireditev

Avtor: izr. prof. dr. Edvard Kolar, Zala Zaletel ISBN številka: 078-961-90747-9-4 Cena: 14,00 €

Na voljo so še zadnji izvodi knjige - Znižana cena velja do razprodaje zalog.

Ne spreglejte odlične dvodnevne praktične delavnice  "Šola projektnega managementa", ki je začetna delavnica Akademije PROJEKTNEGA managementa - sistematično usposabljanje projektnih managerjev in delavnice Priprava projekta - osnova za učinkovito izvedbo in uspeh projekta.

Management (športnih) prireditev

 

 

Priročnik Management (športnih) prireditev celostno obravnava problematiko managementa in organiziranja vseh vrst športnih prireditev - od ideje, kandidature, priprav, same izvedbe, do koriščenja posrednih, nefinančnih učinkovi prireditve. Z namenom olajšati  delo organizatorjem ter s tem dvigniti uspešnost prireditve sta avtorja teoretične osnove podkrepila s številnimi primeri tako domače kot tuje dobre prakse.

 

Priročnik ni namenjen le organizatorjem velikih športnih prireditev ampak je prikazan univerzalen pristop k pripravi/organizaciji primeren tudi za pridobivanje in zvedbo manjših prireditev, ne le športnih, tudi kulturnih in družabnih.

 

Priročnik je strukturno urejen v tri dele. Cilj prvega dela knjige je bralce spoznati z velikimi športnimi prireditvami, njihovimi družbenimi in ekonomskimi učinki tako pri nas kot v širšem globalnem okolju ter s tistimi posebnostmi, ki pomembno vplivajo na management oziroma ravnanje z njimi. Cilj drugega dela priročnika je bil razviti model managementa velikih športnih prireditev, ki bi bil dovolj prilagodljiv, dialektičen in odprt, da bi bil kot univerzalen model uporaben za management vseh vrst prireditev. Cilj tretjega dela priročnika pa je povezan predvsem s predstavitvijo sodobnega trenda pri organizaciji športnih (in tudi drugih) prireditev.

Vsebina

1. del: Velika športna tekmovanja

 • Uvodna izhodišča
 • Velika športna tekmovanja
 • Velik športna tekmovanja v Sloveniji

 

2. del: Management (ravnanje) športnih prireditev

 • Uvod v management velikega športnega tekmovanja
 • Povezanost strategij in projektov
 • Proces strateškega načrtovanja velikih športnih tekmovanj
 • Proces projektnega managementa velikih športnih tekmovanj
 • Načrtovanje projekta

 

3. del: Trajnostni vidiki managementa športnih prireditev

 • Vpliv športnih tekmovanj na okolje in družbo
 • Načrtovanje in izvedba trajnostne športne prireditve

 

Literatura in viri

Kazalo prikazov

Kazalo preglednic

Kazalo primerov

Priloge

O avtorjih

Izr. prof. dr. Edvard Kolar je diplomiral, magistriral in doktoriral na Fakulteti za šport v Ljubljani, prav tako pa je končal specialistični študij projektnega managementa in magistrski študij športnega managementa na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Od leta 1996 je bil asistent na Fakulteti za šport, generalni sekretar Gimnastične zveze Slovenije, direktor javnega zavoda in vodja Centra za univerzitetni šport na Univerzi v Ljubljani. Trenutno je generalni direktor GZS. Od leta 2006 naprej je član izvršnega odbora OKS-ZŠZ, bil pa je tudi član Fundacije za šport in predsednik Strokovnega sveta vlade RS za šport. Od leta 1993 naprej je trener enega najboljših slovenskih športnikov, telovadca Mitje Petkovška. Leta 2004 je bil izvršni direktor 26. evropskega prvenstva v športni gimnastiki v Ljubljani. Je sodelavec pri predmetu Managment športnih prireditev na Ekonomski fakulteti v Ljubljani in nosilec predmetov Management prireditev, Ravnanje z ljudmi v športnih organizacijah in Upravljanje s programi za varovanje zdravja na Fakulteti za kineziologijo in ergonomijo Univerze na Primorskem. Je avtor ali soavtor preko 100 strokovnih in znanstvenih del, objavljenih doma in v tujini. Od leta 2005 je član Slovenskega združenja za projektni management.

 

Zala Zaletel je s športom in z velikimi športnimi prireditvami povezana že od malih nog, izkusila pa jih je v različnih vlogah. Nekdanja dolgoletna jugoslovanska in slovenska reprezentantka v ritmični gimnastiki, državna prvakinja, je kot tekmovalka nastopila na svetovnih in evropskih prvenstvih ter tekmovanjih za svetovni pokal in veliko nagrado. Po koncu kariere je postala mednarodna sodnica z licenco Mednarone gimnastične zveze FIG. Velike športne prireditve pa je obenem spoznavala tudi kot športna novinarka, saj je za Slovensko tiskovno agencijo (STA) poročala z več svetovnih in evropskih prvenstev, svetovnih pokalov in drugih večjih tekmovanj v različnih športih, prav tako je bila poročevalka STA na zimskih olimpijskih igrah v Vancouvru leta 2010 ter poletnih igrah v Londonu leta 2012 in je skupno s področja športa, športnih prireditev in športne politike objavila že več kot 30.000 člankov.Pri velikih športnih prireditvah je sodelovala tudi pri organizaciji tekmovanj, veliko pa si jih je ogledala kot obiskovalka. Leta 2011 je na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani z odliko diplomirala s področja velikih športnih tekmovanj z delom Učinki velikih športnih tekmovanj v Republiki Sloveniji, izobraževanje na področju športa in ekonomije pa je tudi nadaljevala na Ekonomski fakulteti, saj letos končuje magistrski študij na podiplomskem študijskem programu Managment v športu.

Popust za študente

Cena knjige za študente je 22 €. Potrebno je predložiti potrdilo.   

 

Opomba 

Poštnina ni vračunana v ceno.

Ob nakupu knjige boste prejeli tudi darilo!

Več o tej tematiki

Šola projektnega managementa

Priprava projekta - osnova za učinkovito izvedbo in uspeh projekta 

Učinkovita kombinacija najboljših metod agilnega in »klasičnega« projektnega managementa 

Ekonomika in poslovna vrednost projektov 

Najboljše metode in orodja za obvladovanje sprememb in tveganj pri vodenju projektov! 

Projektna pisarna in zagotavljanje uspešnosti projektov v podjetjih in organizacijah

USPEŠNO VODENJE PROJEKTNIH TIMOV po svetovno priznani metodologiji in vodniku PMBOK®

Uspešno načrtovanje, organiziranje in vodenje IT projektov 

Business Case analiza

PROJECT LIBRE in 12 korakov za vaše uspešno projektno vodenje 

Agilni coaching program za (projektne) managerje

 

Na podlagi vaših potreb in predhodnega znanja si izobraževalni paket - niz več praktičnih delavnic lahko oblikujete sami!

Izobraževalni paketi - ob prijavi in plačilu za obisk:

 • 3 - 4 delavnic - 15 % popust
 • 5 - 6 delavnic - 20 % popust
 • 7 - 10 delavnic - 25 % popust
 • Dodatna ugodnost: 10 % popust za vse udeležence zgoraj navedenih izobraževanj pri Agilnem coaching programu

 

* Na praktičnih izobraževanjih boste prejeli znanje – potrebno podlago tudi za pridobivanje tako IPMA, kot tudi PMI mednarodnih certifikatov, seveda pa tudi za NPK (nacionalno poklicno kvalifikacijo), saj so predavatelji sodelovali tudi pri pripravi nabora znanj za certificiranje.

Povejte naprej: