NOVO Prave POSLOVNE ODLOČITVE s pomočjo MATEMATIČNIH MODELOV

Kako z manj viri doseči več?!

Vsak zaposleni na odgovornem delovnem mestu se dnevno srečuje s sprejemanjem poslovnih odločitev. Nekatere odločitve so enostavne, druge zahtevne in tretje kompleksne. Uvajanje digitalizacije po eni strani prinaša večjo učinkovitost in boljše izkoriščanje virov, po drugi strani pa vodi v hiter tempo poslovanja in odločanja.

 

Hitre, intuitivne odločitve pa niso nujno najboljše, saj pri kompelksnih problemih običajno nimamo vseh relevantnih informacij. To lahko vodi do dolgoročno slabšega poslovanja, kar lahko prednosti digitalizacije tudi izniči. Zakaj ne bi intuitivne odločitve naredili še bolj zanesljive, s preverjenimi (relevantnimi) podatki in z uporabo modelov.

Prave POSLOVNE ODLOČITVE s pomočjo MATEMATIČNIH MODELOV
TERMIN: 18. 5. 2023 (od 09:00 do 15:30) Prijavite se
Modeliranje za podporo odločanju je intelektualno delo, pri katerem igra pomembno vlogo tudi zagnanost in zanos sodelujočih. Prikazali bomo okoliščine, kjer se učinkovito porodijo prebojne ideje in zakaj je smiselno tudi zadovoljstvo in zanos sodelavcev spremljati in upravljati.

 

Na praktično naravnanem izobraževanju bomo z enostavnim matematičnim modeliranjem proučili, zakaj in kdaj se splača investirati čas in druge vire v poslovni izziv, ter kdaj lahko problem rešimo sami, v ekipi, v podjetju in ali je smiselno vključiti zunanjega eksperta?!

Na podlagi predlog se boste naučili izdelati lasten (odločitveni) matematični model, ki predstavlja podlago za poslovno odločanje na podlagi razpoložljivih podatkov. S tem v odločanje vpeljete sistematično obvladovanje tveganj pri poslovni odločitvah in z lahkoto utemeljite razloge za le-te.

 


 

Priporočamo, da na izobraževanje pridete z lastnimi primeri in podatki, da boste tako lahko na podlagi le-teh tudi zasnovali in izdelali lasten odločitveni model.

 

Izobraževanje je namenjeno:

 • vodjem optimizacije procesov,
 • vodjem prodaje,
 • vodjem razvoja,
 • vodjem kontrolinga,
 • vodje finančnih služb,
 • vodjem proizvodnje,
 • vsem, ki jih zanima področje podatkovnih znanosti in umetne inteligence.

 

Koristi za udeležence izobraževanja:

 • pridobili boste načine, kako izdelati celostno sliko odločanja na podlagi podatkov,
 • spoznali boste orodja za modeliranje, ki omogočajo uvajanje in spremljanje kazalnikov uspeha poslovnih procesov,
 • naučili se boste principov izdelave matematičnih modelov, ki vas bodo pripeljali do učinkovitejšega poslovnega odločanja,
 • spoznali boste primere dobre prakse,
 • opolnomočili se boste za uporabo matematičnega modela na vašem primeru.

 

Za več strokovnih vsebin na tem področju obiščite:

Program

Prvi del - razumevanje matematičnih modelov:

 • optimizacija porabe časa in pozornosti,
 • orodja ustrezne komunikacije do učinkovitega izvajanja procesov,
 • vloga meritev v poslovnem procesu,
 • z diagramom opredeljen proces matematičnega modela,
 • opredelitev razumevanja poslovnih odločitev in napredka s sekvenčnimi diagrami in drevesi odločanja.

 

Drugi del - uporaba matematičnih modelov:

 • formuliranje praktičnih matematičnih modelov in zasnova za lastni primer poslovnega odločanja,
 • konkreten prikaz izdelave modela na izbranem primeru,
 • priprava zasnove procesa uporabe modela.

Predavatelj

Dr. Drago Bokal je matematik in se že od začetka svoje profesionalne poti posveča digitalizaciji in informatizaciji poslovnih procesov. Razvijal je algoritme in implementiral rešitve s področja logistike, razporejanja zaposlenih, prediktivne analitike, pametnih stavb in telekomunikacijskih omrežij. Vodil je projekte optimizacije poslovnih procesov, razvoja spletnih in mobilnih aplikacij in vzpostavljanja razvojno-inovacijskih enot v podjetjih. Sodeloval je pri procesih digitalne transformacije v večjih slovenskih podjetjih. Njegovi aktualni projekti naslavljajo uvajanje podatkovne analitike v procese podjetij, najprej skozi upravljanje kakovosti podatkov, nato skozi uvajanje upravljanja učinkovitosti procesov in celovite optimizacije poslovanja. Ti projekti so podprti z raziskovalnim delom, ki kombinirajo optimizacijo porabe časa z modeliranjem psiholoških učinkov optimiziranja posameznikovih aktivnosti. 

 

Kotizacija

238,00 € + 22%
Plačilo z DDV znaša 290,36 € in vključuje strokovno predavanje, reševanje praktičnih primerov z obrazložitvami, seminarsko gradivo, potrdilo o udeležbi na delavnici, prigrizke in napitke med odmori. Kotizacijo prosimo nakažite po prejetem predračunu na transakcijski račun št. SI56 3300 0000 1159 917 pri Addiko Bank d.d., najkasneje 3 dni pred izvedbo delavnice. Po delavnici vam bomo po pošti poslali račun. Zadnji rok za odjavo udeležbe je 2 dni pred izvedbo delavnice, v nasprotnem primeru vam bomo zaračunali stroške v višini 20 % kotizacije.

Fizičnim osebam nudimo 30 % popust na kotizacijo!

Prijavite se Obvesti me o naslednjem terminu >

Dodatne ugodnosti

Za prijave in plačila do 3 tedne pred izvedbo posameznega izobraževanja, vam nudimo 10 % popust, če se prijavite kot pravna oseba in 40 % popust, če se prijavite kot fizična oseba!
Ugodnosti se ne seštevajo!

Povejte naprej: