Jezikovna odličnost pri poslovnem (in zasebnem) komuniciranju

Osvežite vse pravopisne in slovnične značilnosti pri pisanju različnih besedil.

Načelo "Napiši sporočilo in povedal ti bom, kdo si" velja tako za poslovno kot zasebno življenje. Vsak pisni izdelek je ogledalo posameznika in organizacije, ki jo ta predstavlja.
Jezikovna odličnost pri poslovnem (in zasebnem) komuniciranju
 • Ali vas zanima, kaj je iz jezikovnega (in vsebinskega) zornega kota narobe, če:
 • nam v oglasih ponujajo kreme za gume, šampon za lase in ugodne jakne;
 • nas vabijo na Valentinovo na ples;
 • nas prepričujejo, naj poskrbimo za naše lase?
 • Ali vas zanima, ali res (le) pred ki, ko, ker, da, če vejica skače in kaj je narobe v zapisu datuma 07.01. 2015 ter besedni zvezi g. Novakova Ana?
 • Ali vas zanima, kaj vsebuje elektronsko sporočilo, napisano v skladu z jezikovnim bontonom?
 • Ali vas zanima, kateri izraz je zamenjal zadnjo točko v vabilu na sestanek (Razno)?

Če ste odgovorili na katero vprašanje z DA, vabljeni na praktično delavnico, na kateri bomo pripovedovali, utemeljevali, razlagali, kaj je jezikovno prav in kaj narobe.

 

Praktična delavnica je namenjena:
vsem, ki ustvarjate pisna sporočila za različne naslovnike (tako znotraj organizacije, kot tudi z zunanjimi deležniki) ter želite, da so ta brezhibno zapisana. Danes namreč vsako delovno mesto zahteva tudi za pisanje usposobljenega posameznika, saj zaposleni vsak dan pošljemo s svojega naslova veliko elektronskih sporočil.

 

Cilj praktične delavnice:

 • osvežiti jezikovna pravila (pravopisna in slovnična), s katerimi lahko ustrezno in prepričljivo napišemo dopis, vabilo, obvestilo, elektronsko sporočilo ...

 

Program

 • Splošne značilnosti pisnega sporazumevanja
 • Pravopisne in slovnične značilnosti (velika in mala začetnica, ločila, pisanje skupaj/narazen/z vezajem, prevzete besede in besedne zveze, sklanjanje …)
 • Jezikovni bonton (nagovarjanje, vikanje/tikanje, podpisi, žigosanje …)
 • Slogovna in skladenjska pravila
 • Najpogostejše jezikovne zadrege (nekatere tujke, sklanjanje kratičnih poimenovanj, raba velike začetnice v različnih jezikovnih situacijah)
 • Netiketa (pravila pri pisanju elektronskih sporočil)


  

Predavateljica je tudi avtorica nove knjige JEZIKOVNA ODLIČNOST. Ob nakupu te knjige, vam nudimo 20-odstotni popust pri prijavi na delavnico Jezikovna odličnost pri poslovnem (in zasebnem) komuniciranju.


Predavateljica

Irena Potočar Papež, univ. dipl. pedagoginja in prof. slovenščine

prof. slovenščine in univ. dipl. pedagoginja, NLP praktičarka in mediatorka, svoje znanje in več kot dvajsetletne izkušnje iz različnih poslovnih okolij deli z udeleženci predavanj in delavnic ter v TV oddajah. Vodi različna praktična izobraževanja s področja slovenskega jezika (pisno in ustno sporočanje, netiketa), komuniciranja, poslovnega bontona, organizacije dogodkov, javnega nastopanja in retorike.

Vodi tudi različne javne dogodke in je avtorica knjig Jezikovna odličnost, Bonton (bonbon) za vsak dan, Moj prijatelj BonTONČEK in Ujemi ritem življenja. Je ljubiteljica v milozvočne zapise ujetih misli in se zaveda moči prijazne besede.

Lokacija

Agencija POTI

Stegne 7, 1000 Ljubljana

Pokaži na zemljevidu >

Kotizacija

138,00 € + 22 % DDV
Plačilo z DDV znaša 168,36 € in vključuje strokovno predavanje, reševanje praktičnih primerov z obrazložitvami, seminarsko gradivo, potrdilo o udeležbi na delavnici, prigrizke in napitke med odmori. Kotizacijo prosimo nakažite po prejetem predračunu na transakcijski račun št. 30000-0005076725 pri Sberbank d.d., najkasneje 3 dni pred izvedbo delavnice. Po delavnici vam bomo po pošti poslali račun. Zadnji rok za odjavo udeležbe je 2 dni pred izvedbo delavnice, v nasprotnem primeru vam bomo zaračunali stroške v višini 20 % kotizacije.

Fizičnim osebam nudimo 30 % popust na kotizacijo!

Obvesti me o naslednjem terminu >

Ugodnosti

Za prijave in plačila do 3 tedne pred izvedbo posameznega izobraževanja, vam nudimo 10 % popust, če se prijavite kot pravna oseba in 40 % popust, če se prijavite kot fizična oseba!

Ob nakupu knjige JEZIKOVNA ODLIČNOST vam nudimo 20 % popust pri kotizaciji.
Ugodnosti se ne seštevajo!

Povejte naprej: