PRENOVLJENO Prenos pogodbenih razmerij - cesija, asignacija, subrogacija, prevzem dolga, pristop k dolgu, prevzem izpolnitve

Vsi se dnevno srečujemo s pogodbenimi razmerji, ko pa se ob tem srečamo s težavami, pa ne najdemo pravega načina, kako težave odpraviti oz. razrešiti; včasih delujemo prav brezglavo in brez natančnega cilja in načrta.

 

V pravnem prometu je pogost prenos pogodbenih obveznosti, pri čemer pa so pogosta vprašanja, kaj pomenijo in kako učinkujejo ter kako se uporabljajo posamezni instituti (cesija, asignacija,  subrogacija, prevzem dolga, pristop k dolgu, prevzem izpolnitve, …)

Prenos pogodbenih razmerij - cesija, asignacija, subrogacija, prevzem dolga, pristop k dolgu, prevzem izpolnitve
TERMIN: 6. 6. 2023 (od 09:00 do 12:30) Prijavite se
Na strokovnem seminarju boste spoznali:
 • posamezne pogodbene oblike (cesija, asignacija,  subrogacija, prevzem dolga, pristop k dolgu, prevzem izpolnitve…)
 • na kaj je potrebno biti pozoren pri posameznih oblikah ter 
 • pravne posledice teh prenosov.

 

Strokovni seminar je namenjen vsem:

 • ki se dogovarjate za posamezne posle,

 • ki skrbite za izpolnitev pogodb,

 • ki bi radi ravnali premišljeno in s potrebno skrbnostjo ter pri tem ustrezno zavarovali svoje pogodbene pravice in obveznosti.

 

Seminar je naravnan tako, da boste udeleženci spoznali praktične primere iz poslovne prakse, interaktivno pa boste lahko analizirali tudi lastne težave in izkušnje, saj sta program in prezentacija orientirana na praktične izkušnje in potrebe udeležencev.

 

Za več o tej tematiki obiščite naš blog Prelistaj.si.

Program 

Izpolnitev pogodbe

Kaj pomeni zamenjava pogodbenikov

Morebitne ovire glede prenosov obveznosti

Posamezne pogodbene oblike:

 • cesija
 • asignacija
 • subrogacija
 • prevzem dolga
 • pristop k dolgu
 • prevzem izpolnitve

Predpostavke posameznih oblik

Pravne pasti in posledice posameznih oblik   

Pravna praksa  

 

Analiza konkretnih primerov in pogodbenih klavzul glede na konkretne interese, potrebe in naravo dela udeležencev.

 

Predavatelj

Bojan Pečenko, univ. dipl. prav.
je odvetnik v Ljubljani z dolgoletnimi praktičnimi, strokovnimi in predavateljskimi izkušnjami. Kot ključni pravni strokovnjak je sodeloval tudi pri številnih zakonodajnih projektih, pri nekaterih odmevnih gospodarskih projektih. Sedaj deluje predvsem na področjih gospodarskega, korporacijskega in finančnega prava.

Kotizacija

208,00 € + 22 % DDV

Plačilo z DDV znaša 253,76 € in vključuje strokovno predavanje, reševanje praktičnih primerov z obrazložitvami, seminarsko gradivo, potrdilo o udeležbi na delavnici, prigrizke in napitke med odmori. Kotizacijo prosimo nakažite po prejetem predračunu na transakcijski račun št. SI56 3300 0000 1159 917 pri Addiko Bank d.d., najkasneje 3 dni pred izvedbo delavnice. Po delavnici vam bomo po pošti poslali račun. Zadnji rok za odjavo udeležbe je 2 dni pred izvedbo delavnice, v nasprotnem primeru vam bomo zaračunali stroške v višini 20 % kotizacije.

Fizičnim osebam nudimo 30 % popust na kotizacijo!

Prijavite se Obvesti me o naslednjem terminu >

Ugodnosti

Za prijave in plačila do 3 tedne pred izvedbo posameznega izobraževanja, vam nudimo 10 % popust, če se prijavite kot pravna oseba in 40 % popust, če se prijavite kot fizična oseba!
Ugodnosti se ne seštevajo!

Povejte naprej: