Novi priročnik za gradnjo polnilnih postaj za električna vozila

Zakaj je nastal priročnik

Sedaj, ko se trg električnih vozil in opreme za napajanje električnih vozil nezadržno širi in so cene električnih vozil že nižje, kot so bile v začetku, se postavlja lastnikom električnih vozil in opreme za njihovo napajanje, investitorjem ter projektantom, izvajalcem, nadzornikom in vzdrževalcem veliko vprašanj pri gradnji polnilnih postaj za električna vozila. 

 

1. Namen priročnika 

Priročnik je nastajal z idejo približati področje električne mobilnosti tako tehničnim strokovnjakom kot tudi uporabnikom polnilnih postaj za električna vozila in električnih vozil. Priročnik je namenjen projektantom, izvajalcem, nadzornikom, vzdrževalcem in investitorjem zgolj v pomoč pri načrtovanju, vzdrževanju, preverjanju in upravljanju delovanja ter preverjanju varnosti polnilnih postaj za električna vozila tako v normalnih razmerah kot ob izrednih dogodkih. V dokument je vključenih veliko praktičnih rešitev in predlogov, ki smo jih pri dosedanjem delu dobili od izvajalcev umeščanja električnih polnilnih postaj v prostor, uporabnikov polnilnih postaj za električna vozila in uporabnikov električnih vozil.

 

2. Stanje polnilne infrastrukture in električnih vozil v Sloveniji danes

V Sloveniji je bilo konec leta 2017 na voljo več kot 600 1 polnilnih postaj, postavljeni so bili tudi trije Tesla Superchargerji (TSC) (Hotel Mons v Ljubljani, Petrol BS Kozina in Petrol BS Maribor). Večino so jih postavila podjetja za distribucijo električne energije (Elektro Ljubljana, Elektro Maribor, Elektro Gorenjska, Elektro Celje), Holding slovenskih elektrarn skupaj z DEM, Petrol, E prihodnost, Avant car ter v zadnjem času tudi občine.

 

Za naročilo priročnika do 30. aprila, vsem naročnikomElektrotehniške revije nudimo 50 % popust.

 

 


 

Več si preberite v novi številki Elektrotehniške revije. Zagotovite si svoj izvod tukaj. 

Preberite več o reviji >>


V Elektrotehniški reviji so redno objavljene vedno nove strokovne vsebine na tem področju.
Bodite na tekočem tudi vi in si hkrati zagotovite obilo ugodnosti tudi na strokovnih usposabljanji - celoletna naročnina na Elektrotehniško revijo znaša le 29,70 €, naročniki pa lahko izkoristite 20 % popust za vsa strokovna usposabljanja skozi celo leto in prihranite tudi do 50€ na posamezno usposabljanje! Več ...
Vsi novi naročniki, ki boste do 30. aprila 2018 naročili Elektrotehniško revijo v letu 2018, boste naročnino sklenili z 10 % popustom, poleg tega pa boste prejeli še darilni bon v vrednosti 100 €, ki ga lahko izkoristite za katerokoli izobraževanje iz našega Koledarja izobraževanj. Postanite naročnik tudi vi in tako boste deležni še dodatnih številnih ugodnosti pri nakupu strokovne literature (tudi do 50 %) in udeležbe na usposabljanjih (20 %). Naročilnica >>>

Oglejte si vsebino Elektrotehniške revije 1/2018  tukaj

 

Aktualno

PAMETNE POLNILNE POSTAJE ZA ELEKTRIČNA VOZILA - načrtovanje, vzdrževanje in preverjanje

Tehnične zahteve za samooskrbo z električno energijo in novi standardi za obratovanje

NOVI slovenski standard SIST HD 60364-6:2016

Novi GRADBENI ZAKON

Avtor:

mag. Andrej Zorec

Povejte naprej: