Zelena energija – opremite se za prihodnost

Vsem investitorjem in že obstoječim lastnikom malih elektrarn priporočamo strokovno usposabljanje o tehničnih zahtevah za samooskrbo z električno energijo in novih standardih za varno obratovanje. Podrobnejše informacije ter aktualen termin najdete tukaj.

Fotovoltaika je ena od najhitreje rastočih gospodarskih panog v svetu. To je seveda logično, kajti razpolagamo z neomejenim kapitalom, in to je sončna energija. V treh urah sonce pošlje na zemljo toliko energije, kot jo človeštvo potrebuje za obdobje enega leta. Nobenega dvoma ni, da je sončna energija vir energije prihodnosti.

V Skupini SCHRACK TECHNIK kot uveljavljen partner na področju nizkonapetostne elektrotehnične opreme v zadnjih letih sledimo razvoju fotovoltaike. Naša prednost je v celoviti ponudbi opreme, ki je potrebna pri gradnji fotonapetostnega sistema.

Slika 1: Prikaz povezav posameznih sklopov fotonapetostne elektrarne

Skladno z novo Uredbo o samooskrbi z električno energijo iz obnovljivih virov energije (Ur. l. RS, št. 97/15) smo omejeni z nazivno močjo 11 kVA. Moč zadošča za potrebe povprečnega gospodinjstva, ki uporablja za ogrevanje toplotno črpalko. Moč fotonapetostne elektrarne moramo prilagoditi dejanski porabi električne energije našega objekta.

Več si preberite v novi številki Elektrotehniške revije. Zagotovite si svoj izvod tukaj. 

Preberite več o reviji >>


V Elektrotehniški reviji so redno objavljene vedno nove strokovne vsebine na tem področju.

Bodite na tekočem tudi vi in si hkrati zagotovite obilo ugodnosti tudi na strokovnih usposabljanji - celoletna naročnina na Elektrotehniško revijo znaša le 29,70 €, naročniki pa lahko izkoristite 20 % popust za vsa strokovna usposabljanja skozi celo leto in prihranite tudi do 50€ na posamezno usposabljanje! Več ...

Vsi novi naročniki, ki se boste do 12. marca 2018 odločili za naročilo revije v letu 2018, boste naročnino sklenili z 10 % popustom, poleg darila pa boste brezplačno prejeli še zadnjo številko. Postanite naročnik tudi vi in tako boste deležni še vseh dodatnih ugodnosti!

Oglejte si vsebino Elektrotehniške revije 3/2017  tukaj

 

Aktualno

Tehnične zahteve za samooskrbo z električno energijo in novi standardi za obratovanje

Obvezna poučenost lastnikov malih elektrarn za varno in zanesljivo obratovanje

NOVI slovenski standard SIST HD 60364-6:2016

Novi GRADBENI ZAKON

 

Avtorja

Beno Žvikart in Boris Klemenšek

Povejte naprej: