Energetsko upravljanje javnih stavb

3. del

Pridružite se nam na dvomodularnem usposabljanju Učinkovito energetsko upravljanje zgradb v skladu z Uredbo o upravljanju z energijo v javnem sektorju. Več informacij najdete tukaj.

 

Javna energetska info točka je javno informacijsko mesto s primerno strojno in programsko opremo, preko katere je mogoče dostopati do določenih spletnih strani, predvsem pa zagotavlja prikaz letnih, mesečnih, dnevnih in trenutnih porab vseh energentov in prihrankov energije ter izpuste CO2. Energetska info točka omogoča energetski monitoring objekta, prikaz ogljičnega odtisa objekta, hkrati pa je močno ozaveščevalno orodje. Je ažurna elektronska energetska izkaznica objekta. Ima obliko prostostoječega zaslona na dotik z ustrezno strojno opremo in programsko opremo, ki omogoča povezovanje na splet, od koder se informacije pridobivajo. Prikaz informacij smo dosegli z odprto kodno programsko opremo in z dodatki, ki smo jih zaradi možnosti odprte kode lahko sami pripravili in so uporabni tudi zunaj tega projekta. Zaradi svoje prilagodljivosti in neposredne povezave v svetovni splet omejitev za dostop do informacij skoraj ni. Ker je vsebina energetske info točke dostopna neposredno preko spleta, lahko do strani dostopamo tudi s klasičnih brskalnikov na osebnih računalnikih. S to lastnostjo lahko ponudimo dostop do informacij širšemu krogu ljudi.

 

Več si preberite v novi številki Elektrotehniške revije. Zagotovite si svoj izvod tukaj. 

Preberite več o reviji >>


V Elektrotehniški reviji so redno objavljene vedno nove strokovne vsebine na tem področju.

Bodite na tekočem tudi vi in si hkrati zagotovite obilo ugodnosti tudi na strokovnih usposabljanji - celoletna naročnina na Elektrotehniško revijo znaša le 29,70 €, naročniki pa lahko izkoristite 20 % popust za vsa strokovna usposabljanja skozi celo leto in prihranite tudi do 50€ na posamezno usposabljanje! Več ...

Vsi novi naročniki, ki se boste do 12. marca 2018 odločili za naročilo revije v letu 2018, boste naročnino sklenili z 10 % popustom, poleg darila pa boste brezplačno prejeli še zadnjo številko. Postanite naročnik tudi vi in tako boste deležni še vseh dodatnih ugodnosti!

Oglejte si vsebino Elektrotehniške revije 3/2017  tukaj

 

Aktualno

Tehnične zahteve za samooskrbo z električno energijo in novi standardi za obratovanje

NOVI slovenski standard SIST HD 60364-6:2016

Novi GRADBENI ZAKON

Avtor

Cvetko Fendre

Povejte naprej: