Novi slovenski standard SIST EN 62446-1:2016

Bralci so lahko dokaj podoben naslov zasledili leta 2012 na 48. strani druge številke Elektrotehniške revije. Dokaj obsežen članek je tedaj prvič posegel na standardizirano področje preverjanja sončnih elektrarn. SIST je pred letom dni objavil novo razširjeno in dopolnjeno izdajo standarda SIST EN 62445:2016, ki je za razliko od predhodne izdaje iz leta 2010 še podrobneje posegla na področje varnosti in merjenja učinkovitosti delovanja fotonapetostnih energetskih sistemov, ki delujejo na javnem električnem omrežju. Na pobudo EZS je angleško besedilo standarda že prevedeno v slovenščino in je na EZS v postopku lektoriranja (avgust 2017).

Namen tega članka ni samo predstaviti novi standard, ampak čim preprosteje prikazati nekaj osnovnih dejstev, ki so ob vrednotenju učinka in varnosti sončne elektrarne pogosto spregledana.

Zakaj je treba obvezno preveriti varnost in učinek sončne elektrarne?Deset gornjih odgovorov je osnovna vsebina obravnavanega standarda, ki si jo bomo ogledali v tem članku.

 

Več si preberite v novi številki Elektrotehniške revije. Zagotovite si svoj izvod tukaj. 

Preberite več o reviji >>


V Elektrotehniški reviji so redno objavljene vedno nove strokovne vsebine na tem področju.

Bodite na tekočem tudi vi in si hkrati zagotovite obilo ugodnosti tudi na strokovnih usposabljanji - celoletna naročnina na Elektrotehniško revijo znaša le 29,70 €, naročniki pa lahko izkoristite 20 % popust za vsa strokovna usposabljanja skozi celo leto in prihranite tudi do 50€ na posamezno usposabljanje! Več ...

Vsi novi naročniki, ki se boste do 12. marca 2018 odločili za naročilo revije v letu 2018, boste naročnino sklenili z 10 % popustom, poleg darila pa boste brezplačno prejeli še zadnjo številko. Postanite naročnik tudi vi in tako boste deležni še vseh dodatnih ugodnosti!

Oglejte si vsebino Elektrotehniške revije 3/2017  tukaj

 

Aktualno

Tehnične zahteve za samooskrbo z električno energijo in novi standardi za obratovanje

NOVI slovenski standard SIST HD 60364-6:2016

Novi GRADBENI ZAKON

Avtor

Andrej Kos

Povejte naprej: