Spoštovani vodja, (so)delovanje vaše ekipe je vaše ogledalo

Ne spreglejte našega odličnega seminarja "Vitko (lean) in agilno 4.0 podjetje oz. organizacija".

Naj vam izdamo skrivnost čudežne navade. To je navada, kateri pogosto nasedemo. Opazimo jo v svojem domačem in delovnem okolju. Nekateri jo vsak dan večkrat prakticirajo. Je zelo mikavna in enostavna. Hitro se je navzamemo, težje jo opustimo. Prinaša trenutno izboljšanje počutja, pozitivnih dolgoročnih učinkov pa nima.

Ta navada se imenuje pritoževanje, ki je lahko aktivno ali pasivno. Že samo poslušanje pritoževanja je sodelovanje. Kot pravi pregovor, da je tudi držanje vreče sodelovanje pri kraji. Pritoževati in kriviti okolico za nastalo situacijo je najenostavneje. Potrebno se je zavedati, da direktor
oz. vodja (so)ustvarja delovno vzdušje v svojih ekipah, ki so zrcalo njegovega odnosa do dela, navad in načina razmišljanja.

 

Kot strokovnjak na področju projektnega vodenja, uvajanja sprememb, digitalizacije poslovanja in razvoja zaposlenih, lahko iskreno priznam, da pritoževanja ne toleriram. To ne pomeni, da izzive zanemarjam. Ravno nasprotno, pogledam jim naravnost v oči in iščem rešitve. Svoje sodelavce vzpodbujam k razmišljanju o rešitvah. Na začetku izvajanja projekta namenim razvoju projektne ekipe dovolj časa in energije. Poskrbim za zavzetost in pomagam ustvariti delovno okolje, ki podpira naše (so)delovanje.

Izbiram kombinacije klasičnih in agilnih metod projektnega vodenja ter uporabljam moderna digitalna orodja. Izogibam se operativnem izvajanju nalog. Osredotočam se na vzpostavljanje samostojno delujočih delovnih skupin, ki na tedenskem nivoju ustvarjajo dodano vrednost. Tako si pridobim čas za razmišljanje, hkrati pa imam delovne procese pod nadzorom.

 

Vljudno vabljeni na naš odličen poslovni seminar "Lean & Agile - zlati ključ do uspešnosti in odličnosti poslovanja", kjer bodo predstavljeni konkretni koraki za vzpostavljanje agilnega delovnega okolja, ki vzpodbuja zavzetost in sodelovanje zaposlenih.  Več >>


Avtor:

Zoran Korenjak

Povejte naprej: