Se tudi vi soočate s preobremenjenostjo in pomanjkanjem časa?

Ne spreglejte odličnega poslovnega seminarja: Lean & Agile - zlati ključ do uspešnosti in odličnosti poslovanja.


Morda pričakujemo, da nas bo tehnološki napredek razbremenil, da bomo bolj sproščeni in imeli več časa zase. Vendar ni tako. Podjetniki, managerji in strokovnjaki na različnih področjih se srečujemo z obilico dela in pomanjkanjem časa.

 

Pred kratkim sem imel razgovor z direktorico majhnega uspešnega podjetja, ki se ukvarja s skladiščno tehniko. Poleg povečanega obsega dela je zaradi nepričakovane odpovedi prišlo tudi do zmanjša števila zaposlenih. Veliko število projektov in časovni pritiski so jo pritisnili na rob izgorelosti. Prosila me je za pomoč. Zastavil sem preprosto vprašanje in dobil pričakovan odgovor.

"Kaj bi se zgodilo, če za en dan izklopiš telefon in greš v naravo?"
"To je nemogoče, vse se zaustavi."

 

Tako je. Vse se lahko zaustavi, ker še vedno delujejo na tradicionalen način, ki je odlično deloval v preteklosti, ko je bila delovna obremenitev manjša. To je družinsko podjetje, ki ga je ustanovil njen oče in še vedno delujejo na njemu domač tradicionalen način. Čas je za spremembe. Čas je za agilnost in digitalizacijo.

 

V njihovem primeru pomeni uvajanje agilnosti ustvarjanje ekipe, bi bo sposobna samostojno izvajati tedenske cikle opravil z doseganjem konkretnih rezultatov in dodane vrednosti za naročnika. Prvi korak je sprememba načina razmišljanja lastnika in vodstva. Direktorica se mora izločiti iz dnevne rutine izvajanja opravil in se osredotočiti na organiziranje tedenskih ciklov, ki se bodo izvajali brez njene operativne angažiranosti.

 

Naslednji korak je uvajanje agilnih digitalnih tehnologij, ki omogočajo boljšo uporabo razpoložljivega znanja, spretnosti in talentov. Predstavljajo najsodobnejša orodja za sodelovanje in celovito podporo za upravljanje agilne organizacije.

 

Več o dilemi preobremenjenosti in pomanjkanju časa na posebnem poslovnem seminarju kjer bodo predstavljene dobre prakse uvajanja agilnosti in digitalizacije v manjša, srednja in velika podjetja. Več informacij boste našli tukaj.

 

Avtor:

Zoran Korenjak

Povejte naprej: