Energetsko upravljanje javnih stavb

2. del

Pridružite se nam na dvomodularnem usposabljanju Učinkovito energetsko upravljanje zgradb v skladu z Uredbo o upravljanju z energijo v javnem sektorju. Več informacij najdete tukaj.

 

Konfiguracija energetskega monitoringa javne stavbe

 

Primer konfiguracije je predstavljen na blokovni shemi (slika 3) in vsebuje raven merilnikov energentov, programsko orodje spletnega energetskega knjigovodstva, sistem digitalnega energetskega monitoringa z aplikativno analitiko, centralni nadzorni sistem stavbe in nadzorni energetski sistem referenčnih prostorov.

 

Izvedba nadzora porabe energije v objektu omogoča sprotno merjenje porabe toplote, hladu, električne energije, vode in tudi celotne mikroklime v nekaj referenčnih notranjih prostorih. Podatki se merijo kontinuirano, osvežujejo in prikazujejo se na monitorjih energetskih info točk, lociranih na najbolj prehodnih območjih objekta (vstopna avla v objekt, prehodni hodniki, skupni prostori …). Podatki se lahko začasno shranjujejo na energetsko-upravljalnem računalniku energetskega upravitelja stavbe, enkrat na dan pa se lahko paket dnevnih podatkov prenese preko spleta na zmogljivejši in namenski energetski strežnik.

 

Strojna oprema predstavljene konfiguracije energetskega monitoringa je naslednja:

  • energetski upravljalni računalnik s tiskalnikom in programskimi orodji energetskega upravljanja, ...

 

Za dostop do celotnega strokovnega članka naročite Elektrotehniško revijo tukaj. 

Preberite več o reviji >>V Elektrotehniški reviji so redno objavljene vedno nove strokovne vsebine na tem področju.

Bodite na tekočem tudi vi in si hkrati zagotovite obilo ugodnosti tudi na strokovnih usposabljanjih.

 

Oglejte si vsebino Elektrotehniške revije 2/2017  tukaj

 

Avtor

Cvetko Fendre

Povejte naprej: