Delo na daljavo

Zgradite uspešen tim na daljavo

Vabljeni na odlično interaktivno on-line delavnico »Vodenje in motiviranje sodobnih (virtualnih) timov - Kako sestaviti, graditi in uspešno voditi učinkovit virtualni tim?!«. Več informacij in termin delavnice najdete tukaj.

 

Danes se v svetu posveča veliko pozornosti novi obliki organizacije dela, ki jo zahteva trenutna situacija in omogočata novejša informacijska in komunikacijska tehnologija.

 

Večina podjetij oz. organizacij je v zvezi z delom na daljavo imela pomisleke, saj so imeli vodje pogosto občutek, da bodo izgubile nadzor nad svojimi delavci, ki ne bodo učinkovito opravili vsega potrebnega dela.

 

Če pa pogledate s perspektive delavca, boste kaj hitro ugotovili, da temu ni tako, saj si prav gotovo nihče ne želi vodji poročati o neopravljenem delu. Vse, kar bodo tudi v prihodnje želeli je, da se izkažejo in vam pokažejo, kako dobri so.

 

Da preprečimo morebitne negativne učinke dela na daljavo je dovolj že tedenski (on-line) sestanek, telefonski klic ali pa samo vprašanje "Kaj ste delali v zadnjem tednu?".

 

Možnost dela od doma oz. v okolici, kjer se posameznik najbolje počuti, bo tudi v prihodnje precej olajšala usklajevanje zasebnega in poslovnega življenja. To je zagotovo prednost, ki si jo želi vsakdo izmed vas. Z uporabo tovrstnih tehnik dela so delavci pogosto še učinkovitejši in delajo veliko več in dlje, kot je njihova obveza.

 

Eden od razlogov, zakaj lahko pričakujemo več opravljenega dela je tudi dejstvo, da imajo vse, kar potrebujejo pri roki in se jim zato, da bi dobili vse potrebne stvari ni treba voziti v pisarno. Zaposleni tako opravljajo svoje delo bolj svobodno, brez motečih dejavnikov in brez občutka nadzora, kar jim omogoča prosto pot do novih idej in prav te spontane ideje največkrat prinesejo podjetjem oz. organizacijam največje koristi in posledično še uspešnejše poslovne rezultate. Že samo s spiskom novih idej in predlogov se njihovo navdušenje nad delom in motivacija povečujeta.

 

Kako pa sestaviti, graditi in uspešno voditi učinkovit (virtualni) tim pa boste izvedeli tukaj.

Povejte naprej: