NOVO Učinkovita VITKA proizvodnja - novi trendi in sodobni ˝lean˝ pristopi

Povezovanje industrije 4.0 in ˝lean˝ miselnosti

Ko govorimo o ˝vitki˝ proizvodnji, govorimo o proizvodnji, ki deluje brez nepotrebnih izgub in ima optimalno organizirane vse poslovne procese.

 

Cilj vitke proizvodnje je nenehno izboljšanje vseh aktivnosti. Njena prednost pa je, da se osredotoča na rezultate, na dinamične, časovno in stroškovno učinkovite procese, na zmanjšanje napak, na visoko učinkovite stroje ter motivirane zaposlene.

 

Uvedba vitke proizvodnje je najcenejši način povečanja fleksibilnosti, kakovosti in zadovoljitve kupcev. Rezultati vitke proizvodnje, v primerjavi s predhodnim stanjem so neverjetni, prinašajo pa tudi merljive rezultate.

Učinkovita VITKA proizvodnja - novi trendi in sodobni ˝lean˝ pristopi
TERMIN: 5. 12. 2019 (od 9:00 do 15:30) Prijavite se

Na praktični delavnici bomo izpostavili vprašanje kako optimalno začeti oz. kako optimalno nadgraditi obstoječi proizvodnji sistem z vitkim sistemom. Podjetja se večkrat soočajo s težavo kako vztrajati na vitkih principih, zato bomo pogledali zakaj se podjetja sploh odločajo za vpeljavo metod po vzoru TPS (Toyote Proizvodnega Sistema). Predstavljeni bodo primeri dobre prakse vpeljave vitke proizvodnje v različna podjetja iz različnih dejavnosti, prav tako pa tudi primeri vitkih proizvodnih sistemov in njihova pot od ideje/želje/potrebe do izjemnih razvijajočih se sistemov, ki so povezali in spremenili celotna podjetja.

 

Praktična delavnica vam bo na zanimiv in interaktiven način predstavila poglede in izzive pri vpeljavi in nadgradnji vitke proizvodnje in logistike, primeri iz različnih gospodarskih dejavnosti pa vam bodo v pomoč pri vaši poti do napredne vitke proizvodnje in logistike. Za dodatno spodbudo pa vam bomo predstavili ˝junake˝, ki dnevno spreminjajo procese v vitke procese, kaj potrebujejo za uspešno delo in katere so največje ovire, ki jih pri svojem delu premagujejo.

 

Koristi za udeležence praktične delavnice:

 • prejeli boste nasvete in predloge kako se pravilno lotiti vpeljave in nadgradnje učinkovitosti oz. kako spremeniti obstoječi sistem
 • pridobili boste nasvete, kako pravilno predstaviti vpeljavo in nadgradnjo vitke proizvodnje odločevalcem v vašem podjetju ter kako jih pridobiti na svojo stran
 • spoznali boste kdaj je pravi čas, kako izbrati pravo ekipo zaposlenih, kakšen je vrstni red, kako postaviti kontroling in kako spremljati rezultate
 • odgovorili si bomo na vprašanja kako najbolj učinkovito motivirati zaposlene in kako jim ustvariti kakovostno okolje za doseganje odličnih rezultatov
 • dobili boste odgovore na vprašanja, kako se lotiti povezovanja vitke proizvodnje in miselnosti 4.0.
  Je lahko kdaj preveč digitalizacije, so vse IT rešitve res povezljive z vitko proizvodnjo in koliko dejansko izgubljamo pri napačni vpeljavi in nadgradnji v industrijo 4.0

 

Komu je delavnica namenjena:

 • tehničnim direktorjem,
 • vodjem proizvodnje in razvoja,
 • tehnologom,
 • članom tima razvoja procesov,
 • lastnikom/skrbnikom procesov,
 • presojevalcem in svetovalcem s področja sistemov vodenja in
 • vsem, ki vas ta tematika zanima in si želite poglobiti znanje.

Program

Vitka proizvodnja - novi trendi in pristopi


Zakaj vse je potrebno uvajati in nadgrajevati ˝lean˝ procese v vsaki proizvodnji?


Učinkovito prepoznavanje izgub ter reševanje hitrih dvigov naročil in težav s kapacitetami


Optimalna in sodobna proizovodnja in organizacija


Kaj so „benchmark“ vpeljave vitke proizvodnje?

 

Povezljivost vitke proizvodnje z industrijo 4.0


 

Praktično delavnico organiziramo v sodelovanju s podjetjem Lean Rešitve d.o.o.

Predavatelj

Miha Vedenik

je podjetnik, predavatelj, svetovalec in lean navdušenec. Njegovi dosežki in storitve lahko vidite in občutite v različnih podjetjih tako v Sloveniji kot v tujini, na področju optimizacije proizvodnjah procesov, izboljšanje poslovnih rezultatov, reorganizacije, spreminjanja miselnosti v podjetjih, vpeljave vitkih metod in razvoj kadrov za vodenje vitkih metod. Njegova strokovnost in sposobnost motiviranja mu omogočata povezovanje različnih nivojev organizacije v podjetjih, da skupaj začnejo spreminjati procese na bolje. Izjemna kreativnost in ustvarjalnost pri vpeljavi vitkih metod je bistven značaj predavatelja, ki mu pomaga pri doseganju ciljev njegovih strank.

Kotizacija

208,00 € + 22%
Plačilo z DDV znaša 253,76 € in vključuje strokovno predavanje, reševanje praktičnih primerov z obrazložitvami, seminarsko gradivo, potrdilo o udeležbi na delavnici, prigrizke in napitke med odmori. Kotizacijo prosimo nakažite po prejetem predračunu na transakcijski račun št. 30000-0005076725 pri Sberbank d.d., najkasneje 3 dni pred izvedbo delavnice. Po delavnici vam bomo po pošti poslali račun. Zadnji rok za odjavo udeležbe je 2 dni pred izvedbo delavnice, v nasprotnem primeru vam bomo zaračunali stroške v višini 20 % kotizacije.

Fizičnim osebam nudimo 30 % popust na kotizacijo!

Prijavite se Obvesti me o naslednjem terminu >

Dodatne ugodnosti

Za prijave in plačila do 3 tedne pred izvedbo posameznega izobraževanja, vam nudimo 10 % popust, če se prijavite kot pravna oseba in 40 % popust, če se prijavite kot fizična oseba!
Ugodnosti se ne seštevajo!

Povejte naprej: