Agilni coaching program za (projektne) managerje

Postanite agilni vodja, ki svojo uspešno ekipo vodi z uporabo modernih veščin coachinga

Tri tipične pasti v katere se ujame (projektni) manager:

 • prevelika vpletenost v izvajanje operativnih nalog in posledično preobremenitev vodje in celotne ekipe
 • pretirana kontrola nad izvajanjem nalog in posledično odvisnost celotne ekipe od vodje in njegovih odločitev
 • prevelika usmerjenost v izvajanje nalog namesto fokusa na rezultat in posledično opravljanje napačnih aktivnosti

 

Zaradi ujetosti v katero od navedenih tipičnih pasti prihaja do slabe učinkovitosti ekipe in nezadostnih rezultatov opravljenega dela kar povzroča nezadovoljstvo in dodatno delo.

Agilni coaching program za (projektne) managerje

Pogosto je razlog za težave pri vodenju sodelavcev tudi način napredovanja oziroma zasedbe vodstvene pozicije. V primeru, ko odličen strokovnjak postane vodja brez ustreznega usposabljanja, se bodo pri vodenju skoraj zagotovo pojavile težave. Za vodenje sodelavcev so namreč potrebne drugačne veščine.

 

Uspešen manager se pretežno ukvarja s svojo ekipo. Njegova naloga je vzpostavitev učinkovitih delovnih odnosov, motiviranje in usmerjanje posameznikov ter reševanje konfliktov. Agilni pristop je vedno bolj uporabljena metoda vodenja in delovanja kar zahteva od managerja določeno stopnjo ozaveščenosti in zrelosti.

 

Individualni coaching program je namenjen osebnostnem razvoju (projektnih) managerjev, ki želijo pri svojem vodenju uporabiti agilne pristope. Ključna komponenta programa je osvajanje agilnega delovanja in veščin coachinga kot novega načina vodenja sodelavcev, ki prinaša boljše rezultate.

 

Celoten proces coachinga poteka na podlagi prepoznavanja močneje izraženih značajskih struktur posameznika. Ob prijavi na individualni coaching program izpolni udeleženec kratko anketo na podlagi katere prepozna svoje močneje izražene značajske strukture. V procesu coachinga udeleženec podrobneje spozna svoje talente, potrebe in omejitve, ki pogojujejo njegova vedenja. Prepozna svoje nekoristne navade in jih zamenja z drugačnimi bolj koristnimi.

 

Osebni coaching program se izvaja individualno v obliki 7 srečanj. Prvo srečanje se običajno izvede v živo, ostala pa se lahko izvajajo tudi preko Skype. Delo na daljavo je enako učinkovito kakor v živo. Uspeh je v vsakem primeru zagotovljen.

Program

Pričetek programa

 • udeleženec ob prijavi v osebni coaching program izpolni anketo
 • coach na podlagi ankete pripravi izhodišča za definiranje ciljev programa
 • dogovor o načinu izvajanja programa (v živo ali Skype, termini, naloge udeleženca … )

 

Močneje izražene značajske strukture

 • udeleženec spoznava svoje močneje izražene značajske strukture in tipične osebnostne lastnosti
 • spoznava svoje potrebe in tipične odzive na situacije v družinskem ter delovnem okolju
 • prepozna nezavedne miselne in emocionalne vzorce, razume njihov nastanek in vpliv na počutje ter okolico

 

Razvoj osebne agilnosti

 • zdravljenje emotivnih ran iz otroštva in sproščanje neizživetih intenzivnih izkušenj
 • odprava negativne miselne naravnanost, izgovorov in pritoževanja
 • preobrazba pretiranega strahu, krivde, sramu, zamere, sovraštva ali togosti
 • prevzemanje odgovornosti za lastno počutje in delovne odnose

 

Osvajanje modernih veščin coachinga kot nov način vodenja sodelavcev

 • vodenje na način postavljanja pravih vprašanj
 • motiviranje in usmerjanje sodelavcev
 • reševanje konfliktov

 

Zaključek programa

 • uporaba novega znanja in zavedanja v vsakodnevnem življenju
 • kako lahko z novimi izkušnjami pomagam tudi drugim
 • preverjanje rezultatov programa in doseženih ciljev udeleženca
 • kako dolgoročno ohraniti in še izboljšati dosežene rezultate

 

Izvajalec coachinga

Zoran Korenjak 

je izkušen projektni manager z več kot petnajstletnimi izkušnjami. V Zavarovalnici Triglav vodi strateške in kompleksne projekte, prav tako pa je avtor in predavatelj na Akademiji projektnega vodenja. Predava na strokovnih konferencah in izvaja serijo delavnic na Agenciji Poti. Izkušnje in znanje je delil s študenti kot gostujoči predavatelj na Ekonomsko-poslovni fakulteti Maribor in Tehnološko-poslovni fakulteti Nova Gorica.

Strokovnost na področju načrtovanja in izvajanja projektov izkazuje z mednarodno priznanim certifikatom Project Management Professional (PMP)®, ki se uporablja skoraj v vseh industrijah in metodologijah projektnega vodenja. Izdajatelj tega certifikata je Project Management Institute (PMI), vodilno svetovno združenje na področju upravljanja projektov, programov in portfeljev. Ustanovljeno je bilo leta 1969 in združuje več kot tri milijone strokovnjakov, ki delajo v skoraj vseh državah po svetu. S svojim delovanjem pospešujejo poklicno pot, izboljšujejo uspešnost poslovnih okolij in razvijajo strokovnost vodenja projektov s svetovno priznanimi standardi, certifikati in drugimi viri.

Strokovnost na področju osebne storilnosti in dela z ljudmi izkazuje z mednarodno priznanim certifikatom NLP Master Practitioner. Neuro-linguistic programming (NLP) je pristop k komunikaciji, osebnemu razvoju in psihoterapiji, ki temelji na predpostavki, da obstaja povezava med nevrološkimi procesi, jezikovnimi in vedenjskimi vzorci, pridobljenimi skozi izkušnje in da jih je mogoče spremeniti, da bi dosegli določene cilje v življenju.

Poleg tega je diplomant mednarodnega instituta za zdravljenje in osebno preobrazbo Barbara Brennan School of Healing. To je visoko spoštovana izobraževalna in globalna zdravilna institucija s tisočerimi diplomanti v več kot 50 državah po vsem svetu. Študij zajema proces osebnostnega razvoja študentov, ozaveščanje povezav med umom, telesom ter čustvi in osvajanje specializiranih zdravilnih tehnik in veščin za uporabo v strokovni praksi ter integrativni negi.

Pri vodenju projektov, predavanjih in osebnem svetovanju odlično kombinira svojo strokovnost z osebnim pristopom. Njegove delavnice so zanimive in polne praktičnih primerov za osebni ter poslovni uspeh.

Rezervacija terminov

Za rezervacijo terminov nam pišite na e-naslov ana.kordis@agencija-poti.si

Cena

1280 € + 22%
Plačilo z DDV znaša 1401,60 € in vključuje 7 individualnih srečanj.

Dodatne ugodnosti

Vsem udeležencem izobraževanj, ki so vključena v Akademijo PROJEKTNEGA managementa, nudimo 10 % popust.
Povejte naprej: