PRENOVLJENO Učinkovita kombinacija najboljših metod agilnega in »klasičnega« projektnega managementa

Preizkušeno v dinamičnem in razvijajočem poslovnem okolju

Na tej praktični delavnici boste spoznali načrtovanje ter izvajanje projektov z uporabo kombinacije klasičnih in agilnih metod projektnega managementa. Poudarek delavnice je na prepoznavanju kriterijev, ki opredeljujejo ustreznost, učinkovitost in sprejemljivo stopnjo uporabe agilnega pristopa v kombinaciji s klasičnim projektnim managementom.

Učinkovita kombinacija najboljših metod agilnega in »klasičnega« projektnega managementa
TERMIN: 11. 12. 2018 (od 9:00 do 15:30) Prijavite se

Vodenje projektov v dinamičnem in razvijajočem se poslovnem okolju zahteva uporabo ustreznih metod projektnega vodenja. V praksi ugotavljamo, da dosežemo najboljše učinke z uporabo kombiniranega pristopa, ki vsebujejo elemente procesno orientiranih metod in agilnega pristopa. Procesno orientirane metode projektnega vodenja zagotavljajo nadzor nad fazami projekta, enostavno planiranje, lažje obvladovanje tveganj in enostavno sledljivost. Hkrati pa so lahko toge in neučinkovite. Z uporabo agilnih metod povečamo možnosti uspeha predvsem pri izvajanju kompleksnih projektnih nalog.

 

Na delavnici je kot izhodišče uporabljena vodilna svetovna publikacija, vodnik za projektno vodenje PMBOK®. Izdaja jo Project Management Institute in je temeljni vir za učinkovito vodenje projektov v katerikoli panogi. Stalno se posodablja na način, da odraža najnovejše standarde projektnega vodenja in dobre prakse pri vodenju projektov zato v zadnji šesti izdaji vključuje tudi informacije o agilnih praksah.

 

Organizacija Project Management Institute ponuja strokovno certificiranje na podlagi strogih standardov in dobrih praks projektnega vodenja. Na voljo je več različnih mednarodno priznanih certifikacijskih programov. Predavatelj ima poleg bogatih praktičnih izkušenj opravljen tudi certifikacijski program Project Management Professional (PMP®) .

 

Predmet delavnice je tudi dinamično izvajanje projektov predvsem iz vidika obvladovanja sprememb in tveganj. S klasičnimi metodami projektnega vodenja se ohranja obseg na račun časa in stroškov. Z agilnim pristopom pa glede na potrebe naročnika v mejah planiranih stroškov in časa prilagajamo obseg. Uvajanje agilnega pristopa pomeni drugačno, zahtevnejše načrtovanje in bolj dinamično izvajanje. Usposobljenost in izkušenost projektnih vodij sta v tem primeru ključnega pomena.

 

Projektno dokumentacijo in življenjski cikel projekta z vidika klasičnega in agilnega projektnega managementa definira in standardizira ustrezna metodologija. Udeležba na delavnici je priložnost za razumevanje in izdelavo lastne poslovne metodologije projektnega managementa.


Ne spreglejte izobraževalnega modula Akademija PROJEKTNEGA managementa - sistematično usposabljanje projektnih managerjev.

Program

Okolje za projektno delo

 • organiziranost podjetja
 • pravilniki
 • metodologije
 • organi odločanja
 • projektna pisarna
 • organizacijska kultura

 

Procesno orientirane metode projektnega vodenja

 • glavne procesne skupine
 • strokovna področja

 

Agilne metode projektnega vodenja

 • vrednote
 • principi
 • dobre prakse

 

Kombinacija procesno orientiranih in agilnih metod

 • optimalno načrtovanje
 • učinkovita izvedba

 

Kriteriji za izbor najboljše kombinacijo metod

 • kompleksnost
 • tveganost
 • delovno okolje

Predstavitev dobrih praks in praktičnih primerov uporabe kombinacije metod.

Knjige:

Ponovno je na voljo knjiga Projektni management - teorija in praksa, ki vsebuje celovit prikaz obvladovanja projektov vseh vrst, za vse panoge in različne organizacije. Vsem udeležencem izobraževanj s področja projektnega managementa nudimo 20 % popust, vsem naročnikom Elektrotehniške revije pa 30 % popust za naročilo knjige. Naročilnica >>>

Postanite naročnik tudi vi in tako boste deležni še dodatnih številnih ugodnosti pri nakupu strokovne literature (tudi do 50 %) in udeležbe na usposabljanjih (20 %). Naročilnica >>> Vsi stalni in novi naročniki Elektrotehniške revije prihranite tudi do 60 € pri vsaki prijavi na strokovno usposabljanje. Letna naročnina je 29,70 €.

 

Morda vas zanima tudi

Akademija PROJEKTNEGA managementa - sistematično usposabljanje projektnih managerjev

Šola projektnega managementa

Priprava projekta - osnova za učinkovito izvedbo in uspeh projekta

Ekonomika in poslovna vrednost projektov

Najboljše metode in orodja za obvladovanje sprememb in tveganj pri vodenju projektov

Obvladovanje portfelja projektov in vzpostavitev projektom prijaznega okolja

USPEŠNO VODENJE PROJEKTNIH TIMOV po svetovno priznani metodologiji in vodniku PMBOK®

Uspešno načrtovanje, organiziranje in vodenje IT projektov

Business Case Study

PROJECT LIBRE in 12 korakov za vaše uspešno projektno vodenje

Vljudno vabljeni na zgoraj naveden sklop praktičnih delavnic za sistematično pridobitev celostnega znanja s področja projektnega managementa, z odličnimi predavatelji - strokovnjaki iz prakse. 
Na podlagi vaših potreb in predhodnega znanja si izobraževalni modul - niz več praktičnih delavnic lahko oblikujete sami!

Izbraževalni paketi - ob prijavi in plačilu za obisk:

 • 3 - 4 delavnic - 15 % popust
 • 5 - 6 delavnic - 20 % popust
 • 7 - 10 delavnic - 25 % popust

 

* Na praktičnih izobraževanjih boste prejeli znanje – potrebno podlago tudi za pridobivanje tako IPMA, kot tudi PMI mednarodnih certifikatov, seveda pa tudi za NPK (nacionalno poklicno kvalifikacijo), saj so predavatelji sodelovali tudi pri pripravi nabora znanj za certificiranje.

Predavatelj

Zoran Korenjak 

je izkušen projektni manager z več kot petnajstletnimi izkušnjami. V Zavarovalnici Triglav vodi strateške in kompleksne projekte, prav tako pa je avtor in predavatelj na Akademiji projektnega vodenja. Predava na strokovnih konferencah in izvaja serijo delavnic na Agenciji Poti. Izkušnje in znanje je delil s študenti kot gostujoči predavatelj na Ekonomsko-poslovni fakulteti Maribor in Tehnološko-poslovni fakulteti Nova Gorica.
Strokovnost na področju načrtovanja in izvajanja projektov izkazuje z mednarodno priznanim certifikatom Project Management Professional (PMP)®, ki se uporablja skoraj v vseh industrijah in metodologijah projektnega vodenja. Izdajatelj tega certifikata je Project Management Institute (PMI), vodilno svetovno združenje na področju upravljanja projektov, programov in portfeljev. Ustanovljeno je bilo leta 1969 in združuje več kot tri milijone strokovnjakov, ki delajo v skoraj vseh državah po svetu. S svojim delovanjem pospešujejo poklicno pot, izboljšujejo uspešnost poslovnih okolij in razvijajo strokovnost vodenja projektov s svetovno priznanimi standardi, certifikati in drugimi viri.
Strokovnost na področju osebne storilnosti in dela z ljudmi izkazuje z mednarodno priznanim certifikatom NLP Master Practitioner. Neuro-linguistic programming (NLP) je pristop k komunikaciji, osebnemu razvoju in psihoterapiji, ki temelji na predpostavki, da obstaja povezava med nevrološkimi procesi, jezikovnimi in vedenjskimi vzorci, pridobljenimi skozi izkušnje in da jih je mogoče spremeniti, da bi dosegli določene cilje v življenju.
Pri vodenju projektov, predavanjih in osebnem svetovanju odlično kombinira svojo strokovnost z osebnim pristopom. Njegove delavnice so zanimive in polne praktičnih primerov za osebni ter poslovni uspeh.

Kotizacija

208,00 € + 22%
Plačilo z DDV znaša 253,76 € in vključuje strokovno predavanje, reševanje praktičnih primerov z obrazložitvami, seminarsko gradivo, potrdilo o udeležbi na delavnici, prigrizke in napitke med odmori. Kotizacijo prosimo nakažite po prejetem predračunu na transakcijski račun št. 30000-0005076725 pri Sberbank d.d., najkasneje 3 dni pred izvedbo delavnice. Po delavnici vam bomo po pošti poslali račun. Zadnji rok za odjavo udeležbe je 2 dni pred izvedbo delavnice, v nasprotnem primeru vam bomo zaračunali stroške v višini 20 % kotizacije.

Fizičnim osebam nudimo 30 % popust na kotizacijo!

Prijavite se Obvesti me o naslednjem terminu >

Dodatne ugodnosti

Za prijave in plačila do 3 tedne pred izvedbo posameznega izobraževanja, vam nudimo 10 % popust, če se prijavite kot pravna oseba in 40 % popust, če se prijavite kot fizična oseba!
Ugodnosti se ne seštevajo!

Povejte naprej: