AKADEMIJA PROJEKTNEGA MANAGEMENTA Učinkovita kombinacija najboljših metod agilnega in »klasičnega« projektnega managementa

Preizkušeno v dinamičnem in razvijajočem poslovnem okolju

Na tej praktični delavnici boste spoznali načrtovanje ter izvajanje projektov z uporabo kombinacije klasičnih in agilnih metod projektnega managementa. Poudarek delavnice je na prepoznavanju kriterijev, ki opredeljujejo ustreznost, učinkovitost in sprejemljivo stopnjo uporabe agilnega pristopa v kombinaciji s klasičnim projektnim managementom.

Učinkovita kombinacija najboljših metod agilnega in »klasičnega« projektnega managementa
TERMIN: 5. 2. 2020 (od 9:00 do 15:30) Prijavite se

Vodenje projektov v dinamičnem in razvijajočem se poslovnem okolju zahteva uporabo ustreznih metod projektnega vodenja. V praksi ugotavljamo, da dosežemo najboljše učinke z uporabo kombiniranega pristopa, ki vsebujejo elemente procesno orientiranih metod in agilnega pristopa. Procesno orientirane metode projektnega vodenja zagotavljajo nadzor nad fazami projekta, enostavno planiranje, lažje obvladovanje tveganj in enostavno sledljivost. Hkrati pa so lahko toge in neučinkovite. Z uporabo agilnih metod povečamo možnosti uspeha predvsem pri izvajanju kompleksnih projektnih nalog.

 

Na delavnici je kot izhodišče uporabljena vodilna svetovna publikacija, vodnik za projektno vodenje PMBOK®. Izdaja jo Project Management Institute in je temeljni vir za učinkovito vodenje projektov v katerikoli panogi. Stalno se posodablja na način, da odraža najnovejše standarde projektnega vodenja in dobre prakse pri vodenju projektov zato v zadnji šesti izdaji vključuje tudi informacije o agilnih praksah.

 

Organizacija Project Management Institute ponuja strokovno certificiranje na podlagi strogih standardov in dobrih praks projektnega vodenja. Na voljo je več različnih mednarodno priznanih certifikacijskih programov. Predavatelj ima poleg bogatih praktičnih izkušenj opravljen tudi certifikacijski program Project Management Professional (PMP®) .

 

Predmet delavnice je tudi dinamično izvajanje projektov predvsem iz vidika obvladovanja sprememb in tveganj. S klasičnimi metodami projektnega vodenja se ohranja obseg na račun časa in stroškov. Z agilnim pristopom pa glede na potrebe naročnika v mejah planiranih stroškov in časa prilagajamo obseg. Uvajanje agilnega pristopa pomeni drugačno, zahtevnejše načrtovanje in bolj dinamično izvajanje. Usposobljenost in izkušenost projektnih vodij sta v tem primeru ključnega pomena.

 

Projektno dokumentacijo in življenjski cikel projekta z vidika klasičnega in agilnega projektnega managementa definira in standardizira ustrezna metodologija. Udeležba na delavnici je priložnost za razumevanje in izdelavo lastne poslovne metodologije projektnega managementa.


Ne spreglejte izobraževalnega modula Akademija PROJEKTNEGA managementa - sistematično usposabljanje projektnih managerjev.

Program

Okolje za projektno delo

 • organiziranost podjetja
 • pravilniki
 • metodologije
 • organi odločanja
 • projektna pisarna
 • organizacijska kultura

 

Procesno orientirane metode projektnega vodenja

 • glavne procesne skupine
 • strokovna področja

 

Agilne metode projektnega vodenja

 • vrednote
 • principi
 • dobre prakse

 

Kombinacija procesno orientiranih in agilnih metod

 • optimalno načrtovanje
 • učinkovita izvedba

 

Kriteriji za izbor najboljše kombinacijo metod

 • kompleksnost
 • tveganost
 • delovno okolje

Predstavitev dobrih praks in praktičnih primerov uporabe kombinacije metod.

Ne spreglejte tudi odlične knjige Projektni management - teorija in praksa. Knjiga vsebuje povzetek svetovne literature s področja obvladovanja projektov različnih vrst v različnih organizacijah. Prikazuje procese, postopke in orodja, ki se uporabljajo v praksi, ki jih avtor izdatno nadgrajuje še z nasveti iz svoje bogate prakse. Na voljo so še zadnji izvodi knjige! Več o knjigi si preberite tukaj.

 

Morda vas zanima tudi

Akademija PROJEKTNEGA managementa - sistematično usposabljanje projektnih managerjev

Šola projektnega managementa

Priprava projekta - osnova za učinkovito izvedbo in uspeh projekta

Učinkovita kombinacija najboljših metod agilnega in »klasičnega« projektnega managementa

Ekonomika, poslovna vrednost projektov in najboljše metode za obvladovanje sprememb in tveganj pri vodenju projektov

Projektna pisarna in zagotavljanje uspešnosti projektov v podjetjih in organizacijah

USPEŠNO VODENJE PROJEKTNIH TIMOV po svetovno priznani metodologiji in vodniku PMBOK®

Uspešno načrtovanje, organiziranje in vodenje IT projektov

Business Case Study

Planiranje projektov in uporaba programa MS Project

Agilni coaching program za (projektne) managerje

 

Vljudno vabljeni na zgoraj naveden sklop praktičnih delavnic za sistematično pridobitev celostnega znanja s področja projektnega managementa, z odličnimi predavatelji - strokovnjaki iz prakse. 
Na podlagi vaših potreb in predhodnega znanja si izobraževalni modul - niz več praktičnih delavnic lahko oblikujete sami!

Izbraževalni paketi - ob prijavi in plačilu za obisk:

 • 3 - 4 delavnic - 15 % popust
 • 5 - 6 delavnic - 20 % popust
 • 7 - 10 delavnic - 25 % popust
 • Dodatna ugodnost: 10 % popust za vse udeležence zgoraj navedenih izobraževanj pri Agilnem coaching programu

 

* Na praktičnih izobraževanjih boste prejeli znanje – potrebno podlago tudi za pridobivanje tako IPMA, kot tudi PMI mednarodnih certifikatov, seveda pa tudi za NPK (nacionalno poklicno kvalifikacijo), saj so predavatelji sodelovali tudi pri pripravi nabora znanj za certificiranje.

**˝Izobraževanje po meri˝ za posamezno podjetje oz. organizacijo -  večmodularna bolj poglobljena in praktično naravnana usposabljanja za odlično vodenje projektov. Za več informacij pišite na naslov: ana.kordis@agencija-poti.si.

Predavatelj

Zoran Korenjak

je projektni manager in coach z več kot petnajstletnimi izkušnjami. Vodi strateške in kompleksne projekte v uspešnih družbah in večjih organizacijah, med drugimi tudi v finančni industriji. Je soavtor in predavatelj na Akademiji Projektnega Managementa. Poleg izvedbe praktičnih izobraževanj pri Agenciji POTI, predava tudi na strokovnih konferencah, izkušnje in znanje pa je delil tudi s študenti kot gostujoči predavatelj na Ekonomsko-poslovni fakulteti Maribor in Tehnološko-poslovni fakulteti Nova Gorica.

Strokovnost na področju projektnega managementa izkazuje z mednarodno priznanim certifikatom Project Management Professional (PMP)®, ki se uporablja skoraj v vseh industrijah in metodologijah projektnega vodenja. Izdajatelj tega certifikata je Project Management Institute (PMI), vodilno svetovno združenje na področju upravljanja projektov, programov in portfeljev. ki vsako leto tudi organizira svetovno tekmovanje za PMO leta. V letu 2018 je s svojo ekipo bil eden izmed treh finalistov - oglejte si predstavitveni video.
Strokovnost na področju osebne storilnosti izkazuje z mednarodno priznanim certifikatom NLP Master Practitioner. Neuro-linguistic programming (NLP) je pristop k komunikaciji, osebnemu razvoju in psihoterapiji, ki temelji na predpostavki, da obstaja povezava med nevrološkimi procesi, jezikovnimi in vedenjskimi vzorci, pridobljenimi skozi izkušnje in da jih je mogoče spremeniti, da bi dosegli določene cilje v življenju.
Poleg tega je diplomant mednarodnega instituta za zdravljenje in osebno preobrazbo Barbara Brennan School of Healing. To je visoko spoštovana izobraževalna in globalna zdravilna institucija s tisočerimi diplomanti v več kot 50 državah po vsem svetu. Študij zajema proces osebnostnega razvoja študentov, ozaveščanje povezav med umom, telesom ter čustvi in osvajanje specializiranih zdravilnih tehnik in veščin za uporabo v strokovni praksi.

Pri svojem delu odlično kombinira strokovnost z osebnim pristopom. Njegove delavnice so zanimive in polne praktičnih primerov za poslovni ter osebni uspeh.

Kotizacija

218,00 € + 22%
Plačilo z DDV znaša 265,96 € in vključuje strokovno predavanje, reševanje praktičnih primerov z obrazložitvami, seminarsko gradivo, potrdilo o udeležbi na delavnici, prigrizke in napitke med odmori. Kotizacijo prosimo nakažite po prejetem predračunu na transakcijski račun št. 30000-0005076725 pri Sberbank d.d., najkasneje 3 dni pred izvedbo delavnice. Po delavnici vam bomo po pošti poslali račun. Zadnji rok za odjavo udeležbe je 2 dni pred izvedbo delavnice, v nasprotnem primeru vam bomo zaračunali stroške v višini 20 % kotizacije.

Fizičnim osebam nudimo 30 % popust na kotizacijo!

Prijavite se Obvesti me o naslednjem terminu >

Dodatne ugodnosti

Za prijave in plačila do 3 tedne pred izvedbo posameznega izobraževanja, vam nudimo 10 % popust, če se prijavite kot pravna oseba in 40 % popust, če se prijavite kot fizična oseba!
Ugodnosti se ne seštevajo!

Povejte naprej: