AKADEMIJA PROJEKTNEGA MANAGEMENTA [On-line interaktivna delavnica] Uspešno načrtovanje, organiziranje in vodenje IT projektov

Novi pristopi za uspešno dokončanje projektov!

Vsebina in program delavnice sta prilagojena on-line izvedbi in sicer bo interaktivna delavnica potekala  2. in 3. junija 2020, vsak dan od 13. do 15.30 ure.

Za vašo prijavo na termin v mesecu juniju, vam nudimo 30 % popust

 

Pri IT projektih se daje poudarek na sinergijo upravljanja projektov (projektni management) in vodenja načrtovanja in razvoja informacijskih sistemov (management informacijskih sistemov). Poznavanje obojega je bistvenega pomena za uspešen zaključek projekta.

 

V številnih primerih, tradicionalni projektni management ni zadosten trenutni gospodarski situaciji in projektnim okoljem. Zaradi nenehnih nepredvidljivih sprememb, potrebe po hitrem odločanju in neprestanem prilagajanju, se je pojavila potreba po novih pristopih do managementa projektov. Še posebej na področju informacijskih projektov agilno vedno bolj premaguje tradicionalno, zato bomo na praktični delavnici tudi temu posvetili posebno pozornost.

[On-line interaktivna delavnica] Uspešno načrtovanje, organiziranje in vodenje IT projektov
TERMIN: 2. 6. 2020 (od 13:00 do 15:30) Prijavite se

Delavnica bo potekala 2. in 3. junija 2020, vsak dan od 13. do 15.30 ure.


Na praktični delavnici boste udeleženci spoznali:

 • projektni pristop k informatizaciji poslovnega procesa (projektne faze in dokumentacija),
 • življenjske cikle razvoja informacijskih sistemov,
 • načrtovanje IT projekta, informacijske varnosti in projektni načrt,
 • pristop k izvedbi IT projekta (klasični ter SCRUM in KANBAN agilni pristop),
 • programska orodja za upravljanje s projekti in sodelovanje,
 • najpogostejše razloge za neuspeh projekta.

 

Predavatelj strokovnjak iz prakse vam bo na praktičnem primeru pokazal kako:

 • organiziramo in načrtujemo projekt (priprava projekta),
 • vodimo in spremljamo projekt (izvajanje projekta) in
 • kako ga uspešno zaključimo.

 

Vabljeni vsi:

ki želite nadaljevati s projektnim managementom tudi na področju informacijskih sistemov ali se boste v prihodnje s IT projektnim managementom srečali. Vabljeni tudi vsi ostali, ki vas čaka organiziranje in vodenje projekta z namenom informatizacije poslovnih procesov in vaz zanimajo odgovori na vprašanja:

 • Kako pristopiti k informatizaciji poslovnega procesa?
 • Kateri projektni pristop izbrati in kaj lahko gre narobe?
 • Kako poskrbeti za varnost na informacijskem projektu?
 • Zakaj se informacijski projekti pogosto ne zaključijo?
 • Kako uspešno zaključiti informacijski projekt?

 

Potek interaktivne on-line delavnice:

Interaktivna delavnica bo potekala v dveh delih in sicer 2. in 3. junija, vsak dan od 13.00. do 15.30 ure, z vmesno domačo nalogo - razčlenitev IT projekta (WBS). V prvem delu interaktivne delavnice se boste seznanili projektni pristop k informatizacijsi poslovnega procesa ter razvojni cikel informacijskih sistemov. Prvi dan zaključujemo s predstavitvijo faz IT projekta s poudarkom na načrtovanju. V drugem delu delavnice bomo nadaljavali s spoznavanjem ostalih faz IT projekta. Smoznali boste tradicionalni in agilni (SCRUM, KANBAN) pristop k izvedbi IT projekta. Delavnico zaključujemo s pregedom programskih orodij, ki podpirajo projektno delo. Natančen potek dela po posameznih delih delavnice in jasna navodila za on-line udeležbo interaktivne delavnice boste prejeli v elektronskem sporočilu pred izvedbo te delavnice. Dan pred delavnico boste za lažje spremljanje in interaktivno sodelovanje prejeli še prezentacijo. Število mest je zaradi praktične naravnanosti in interaktivnosti omejeno na 10.

 

Ne spreglejte Akademije PROJEKTNEGA managementa - sistematično usposabljanje projektnih managerjev.

 

Za več o tej tematiki obiščite naš blog Prelistaj.si.

Program

Sinergija projektnega managementa in managementa informacijskih sistemov

V uvodi boste spoznali osnove in nato v nadaljevanju ključne procese (faze) projektnega managementa v povezavi s procesi (fazami) življenjskega cikla razvoja informacijskih sistemov. Hkrati boste spoznali ključno projektno dokumentacijo, ki nastaja v posameznih fazah projekta in avtorizira zaključek vsake faze. Sklop zaključujemo s predstavitvijo okolij, ki gostujejo tak projekt in s predlogom organiziranosti projektnega pristopa v organizaciji (podjetju).

 

Načrtovanje in organiziranje IT projekta in varnosti

Na izbranem primeru bomo spoznali ključne cilje in dobave/izdelke IT projekta. Predstavili bomo načrtovanje IT skupaj z načrtovanjem informacijske varnosti pri načrtovanju in razvoju informacijske rešitve. Spoznali boste osnovne gradnike samega IT projektnega načrta in vpliv posameznih pristopov na projektni načrt. Tradicionalni pristop z različnimi oblikami za tiste, ki vam je bliže tradicija in agilni – prilagodljiv pristop za nove priložnosti.

 

Pristopi izvedbe in vodenja IT projekta

Spoznali bomo vodenje informacijskega projekta, katerega izvajanje poteka na klasičen način. Gre za realizacijo načrta projekta in ukrepanje v primeru odstopanja (incidentov, sprememb). Spoznali bomo predpostavke za agilen pristop ter agilno izvajanje in vodenje informacijskega projekta. Predstavili SCRUM in KANBAN projektni pristop. Predstavili bomo uporabo nekaterih brezplačnih orodij za načrtovanje in spremljanje projekta.

Izbrano predstavitev boste udeleženci skupaj s predavateljem dopolnili s predlogi in dobro prakso za primere udeležencev te interaktivne on-line delavnice.

 

Ne spreglejte tudi odlične knjige Projektni management - teorija in praksa. Knjiga vsebuje povzetek svetovne literature s področja obvladovanja projektov različnih vrst v različnih organizacijah. Prikazuje procese, postopke in orodja, ki se uporabljajo v praksi, ki jih avtor izdatno nadgrajuje še z nasveti iz svoje bogate prakse. Na voljo so še zadnji izvodi knjige! Več o knjigi si preberite tukaj.

 


 

 


 

 

Morda vas zanima tudi

 • Šola projektnega managementa ali E-Šola projektnega managementa
 • Priprava projekta - osnova za učinkovito izvedbo in uspeh projekta
 • Ustvarjanje dodane vrednosti s kombinacijo agilnih in »klasičnih« metod projektnega managementa
 • Ekonomika, poslovna vrednost projektov in najboljše metode za obvladovanje sprememb in tveganj pri vodenju projektov
 • Projektna pisarna in zagotavljanje uspešnosti projektov v podjetjih in organizacijah
 • USPEŠNO VODENJE PROJEKTNIH TIMOV po svetovno priznani metodologiji in vodniku PMBOK® ali Vodenje in motiviranje sodobnih (virtualnih) timov
 • Uspešno načrtovanje, organiziranje in vodenje IT projektov
 • Business Case Study
 • Planiranje projektov in uporaba programa MS Project
 • Na podlagi vaših potreb in predhodnega znanja si izobraževalni paket - niz več praktičnih delavnic lahko oblikujete sami!

  Izobraževalni paketi - ob prijavi in plačilu za obisk:

  • 3 - 4 delavnic - 15 % popust
  • 5 - 6 delavnic - 20 % popust
  • 7 - 9 delavnic - 25 % popust

   

  * Na praktičnih izobraževanjih boste prejeli znanje – potrebno podlago tudi za pridobivanje tako IPMA, kot tudi PMI mednarodnih certifikatov, seveda pa tudi za NPK (nacionalno poklicno kvalifikacijo), saj so predavatelji sodelovali tudi pri pripravi nabora znanj za certificiranje.

  ** Vsi pooblaščeni inženirji lahko na izobraževanju Šola projektnega managementa, Priprava projekta - osnova za učinkovito izvedbo in uspeh projekta, Ekonomika, poslovna vrednost projektov in najboljše metode za obvladovanje sprememb in tveganj pri vodenju projektov in Planiranje projektov in Planiranje projektov in uporaba programa MS Project, prejmete kreditne točke IZS iz izbirnih vsebin skladno s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev.

  ***˝Izobraževanje po meri˝ za posamezno podjetje oz. organizacijo -  večmodularna bolj poglobljena in praktično naravnana usposabljanja za odlično vodenje projektov. Za več informacij pišite na naslov: ana.kordis@agencija-poti.si.

  Predavatelj

  Mitja Kovačič

  je diplomiral na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru, nato pa zaključil podiplomski specialistični študij na Fakulteti za organizacijske vede s področja organizacije in managementa informacijskih sistemov. Od leta 1987 se ukvarja z računalništvom in informatiko v zadnjih 20-ih letih pa z menedžmentom informacijskih sistemov in projektnim menedžmentom. Leta je opravljal tudi vodstvena dela v službi za informatiko. Vodi IT projekte informatizacije poslovnih procesov in elektronskega poslovanja. Je IPMA certificiran senior projektni manager in predava na višji šoli za informatiko. Je tudi član Slovenskega združenja za projektni menedžment.

   

  Kotizacija

  218,00 € + 22%

  Za vašo prijavo na ta termin, vam nudimo 30 % popust: 152,60 € + 22% 

  Plačilo z DDV znaša 186,17 € in vključuje on-line interaktivno strokovno predavanje, praktične predstavitve in razlage, on-line sodelovanje udeležencev s predavateljem, seminarsko gradivo, ki ga prejmejo udeleženci dan pred pričekom izobraževanja, potrdilo o udeležbi na izobraževanju. Kotizacijo prosimo nakažite po prejetem predračunu na transakcijski račun št. 30000-0005076725 pri Sberbank d.d., najkasneje 3 dni pred izvedbo izobraževanja. Po izobraževanju vam bomo po pošti poslali račun. Zadnji rok za odjavo udeležbe je 2 dni pred izvedbo izobraževanja, v nasprotnem primeru vam bomo zaračunali stroške v višini 20 % kotizacije.


   

  Prijavite se Obvesti me o naslednjem terminu >

  Ugodnosti

  Dodatne ugodnosti za to izobraževanje ne veljajo.

  Povejte naprej: