Najboljše metode in orodja za obvladovanje sprememb in tveganj pri vodenju projektov!

Odličen Risk Management kot ključni dejavnik uspeha projektov!

Tretjina projektov zamudi roke izvedbe oziroma preseže proračun projekta. Vzroki za zamude in preseganje proračuna so dodatne zahteve naročnika in tvegane situacije oziroma dogodki katerim so projekti izpostavljeni. Z uporabo ustreznih metod in orodij lahko zagotovimo, da bomo kljub izpostavljenosti projekte zaključili v predvidenem roku in znotraj zastavljenega proračuna.

Najboljše metode in orodja za obvladovanje sprememb in tveganj pri vodenju projektov!
TERMIN: 22. 2. 2019 (od 9:00 do 15:30) Prijavite se

Na delavnici boste spoznali metode za prepoznavanje in obvladovanje tveganih situacij oziroma dogodkov in orodja iz projektnega vodenja, ki pomagajo zaključiti projekte v roku in znotraj proračuna tudi takrat, kadar se med izvajanjem projekta pojavijo dodatne zahteve oziroma tvegane situacije. 

 

Na delavnici bodo obravnavani projekti iz prakse kot so uvedba ERP, CRM, HRM, BI in ostalih informacijskih sistemov, primere razvoja novih produktov in storitev, reorganizacije ter širjenja na nove trge.


Vodja projekta tima pri obvladovanju tveganj in sprememb projekta ključno vlogo. Odgovoren je za prepoznavanje uresničenih tveganj in izvajanje ustreznih ukrepov v skladu z načrtom obvladovanja tveganj. Iz tega razloga je poznavanje obvladovanje tveganj ena izmed ključnih kompetenc projektnih vodij.

 


Ne spreglejte Izobraževalnega modula za sistematično usposabljanje projektnih managerjev

 

Program

Splošno o obvladovanju tveganj 

 • definicija, 
 • vrste tveganj, 
 • primeri iz prakse.

Obvladovanje tveganj projekta 

 • definicija, 
 • proces, 
 • prednosti, 
 • uporaba.

Prepoznavanje tveganj (orodja in tehnike)

Kvalitativna analiza (verjetnost in vpliv)

Kvantitativna analiza (določanje prioritet)

Načrtovanje odzivov na tveganja 

 • preprečevanje, 
 • izogibanje, 
 • odprava posledic.

Kontrola tveganj (prepoznavanje uresničenih tveganj in izvajanje ukrepov)

Obvladovanje sprememb projekta 

 • predlaganje, 
 • ocenjevanje 
 • potrjevanje.

Morda vas zanima tudi

Akademija PROJEKTNEGA managementa - sistematično usposabljanje projektnih managerjev

Šola projektnega managementa

Priprava projekta - osnova za učinkovito izvedbo in uspeh projekta

Učinkovita kombinacija najboljših metod agilnega in »klasičnega« projektnega managementa

Ekonomika in poslovna vrednost projektov

Najboljše metode in orodja za obvladovanje sprememb in tveganj pri vodenju projektov

Obvladovanje portfelja projektov in vzpostavitev projektom prijaznega okolja

USPEŠNO VODENJE PROJEKTNIH TIMOV po svetovno priznani metodologiji in vodniku PMBOK®

Uspešno načrtovanje, organiziranje in vodenje IT projektov

 

Vljudno vabljeni na zgoraj naveden sklop praktičnih delavnic za sistematično pridobitev celostnega znanja s področja projektnega managementa, z odličnimi predavatelji - strokovnjaki iz prakse. 
Na podlagi vaših potreb in predhodnega znanja si izobraževalni modul - niz več praktičnih delavnic lahko oblikujete sami!

Izbraževalni paketi - ob prijavi in plačilu za obisk:

 • 3 - 4 delavnic - 15 % popust
 • 5 - 6 delavnic - 20 % popust
 • 7 - 10 delavnic - 25 % popust

 

* Na praktičnih izobraževanjih boste prejeli znanje – potrebno podlago tudi za pridobivanje tako IPMA, kot tudi PMI mednarodnih certifikatov, seveda pa tudi za NPK (nacionalno poklicno kvalifikacijo), saj so predavatelji sodelovali tudi pri pripravi nabora znanj za certificiranje.

Predavatelj

Zoran Korenjak 

je izkušen projektni manager z več kot petnajstletnimi izkušnjami. V Zavarovalnici Triglav vodi strateške in kompleksne projekte, prav tako pa je avtor in predavatelj na Akademiji projektnega vodenja. Predava na strokovnih konferencah in izvaja serijo delavnic na Agenciji Poti. Izkušnje in znanje je delil s študenti kot gostujoči predavatelj na Ekonomsko-poslovni fakulteti Maribor in Tehnološko-poslovni fakulteti Nova Gorica.
Strokovnost na področju načrtovanja in izvajanja projektov izkazuje z mednarodno priznanim certifikatom Project Management Professional (PMP)®, ki se uporablja skoraj v vseh industrijah in metodologijah projektnega vodenja. Izdajatelj tega certifikata je Project Management Institute (PMI), vodilno svetovno združenje na področju upravljanja projektov, programov in portfeljev. Ustanovljeno je bilo leta 1969 in združuje več kot tri milijone strokovnjakov, ki delajo v skoraj vseh državah po svetu. S svojim delovanjem pospešujejo poklicno pot, izboljšujejo uspešnost poslovnih okolij in razvijajo strokovnost vodenja projektov s svetovno priznanimi standardi, certifikati in drugimi viri.
Strokovnost na področju osebne storilnosti in dela z ljudmi izkazuje z mednarodno priznanim certifikatom NLP Master Practitioner. Neuro-linguistic programming (NLP) je pristop k komunikaciji, osebnemu razvoju in psihoterapiji, ki temelji na predpostavki, da obstaja povezava med nevrološkimi procesi, jezikovnimi in vedenjskimi vzorci, pridobljenimi skozi izkušnje in da jih je mogoče spremeniti, da bi dosegli določene cilje v življenju.
Pri vodenju projektov, predavanjih in osebnem svetovanju odlično kombinira svojo strokovnost z osebnim pristopom. Njegove delavnice so zanimive in polne praktičnih primerov za osebni ter poslovni uspeh.

Kotizacija

208,00 € + 22 % DDV
Plačilo z DDV znaša 253,76 € in vključuje strokovno predavanje, reševanje praktičnih primerov z obrazložitvami, seminarsko gradivo, potrdilo o udeležbi na delavnici, prigrizke in napitke med odmori. Kotizacijo prosimo nakažite po prejetem predračunu na transakcijski račun št. 30000-0005076725 pri Sberbank d.d., najkasneje 3 dni pred izvedbo delavnice. Po delavnici vam bomo po pošti poslali račun. Zadnji rok za odjavo udeležbe je 2 dni pred izvedbo delavnice, v nasprotnem primeru vam bomo zaračunali stroške v višini 20 % kotizacije.

Fizičnim osebam nudimo 30 % popust na kotizacijo!

Prijavite se Obvesti me o naslednjem terminu >

Ugodnosti

Za prijave in plačila do 3 tedne pred izvedbo posameznega izobraževanja, vam nudimo 10 % popust, če se prijavite kot pravna oseba in 40 % popust, če se prijavite kot fizična oseba!
Ugodnosti se ne seštevajo!

Povejte naprej: