Komuniciranje z različnimi vedenjskimi tipi in učinkovito reševanje konfliktov

Prepoznate kolerika, sangvinika, melahonika in flegmatika?! Osvojite tehnike in veščine komuniciranja ter stalno razvijajte čustveno inteligenco.

Kljub temu, da se zavedamo dejstva, da smo si ljudje med seboj različni, mnogokrat ne razumemo, zakaj je nekdo drug odreagiral popolnoma drugače, kot bi v isti situaciji odreagirali sami. Zavedamo se dejstva, da nismo vsi nadarjeni za isto stvar in da nihče ni talentiran za vsa področja življenja, posla, športa ... Vsakdo si o sebi želi imeti dobro mnenje. Večino medsebojnega delovanja ljudi lahko razložimo kot prizadevanje posameznikov, da dosežejo ali povečajo občutek samospoštovanja.
Komuniciranje z različnimi vedenjskimi tipi in učinkovito reševanje konfliktov
TERMIN: 17. 12. 2019 (od 9:00 do 14:00) Prijavite se

Pogosto pridemo v situacijo, kjer lahko s poznavanjem in prepoznavanjem tipologije osebnosti rešimo problem na enostavnejši način, ker sogovornika lažje razumemo in se tako tudi lažje prilagodimo komunikaciji. Vsak izmed nas ima prevladujoči temperament, ki je pri nekaterih manj opazen, pri drugih bolj, vendar kljub temu spoznati in označiti prevladujočo značilnost pri koleriku - »močan«, pri sangviniku – »popularen«, pri melanholiku – »popoln« in pri flegmatiku – »miren« ni dovolj! 

 

Tako boste na praktični delavnici obravnavali vrsto značilnosti vsakega temperamenta in načine prepoznavanja, na primer posameznik s prevladujočim temperamentom kolerika lahko v trenutku prepriča v svoje vodstvene sposobnosti in odločnost, ker ima rad nove izzive, a kaj ko vztraja pri svojem tudi takrat, ko nima prav, skoraj nikoli ne bomo mogli prekiniti prijateljstva z družabnim sangvinikom, a kaj ko se ne drži rokov in išče opravičila. V timu si zagotovo ne želite imeti prevladujočih melanholikov kadar je čas za dokončanje naloge kratek, saj pod pritiskom ne morejo razviti svojih sposobnosti, zatečejo se v osamo in brezenergetsko stanje, so pa zaželeni del tima, ker so organizirani in natančni. Torej kako jih motivirati, ko jim pade energija in jih vodijo temne misli?! Če želite v timu mir in duhovitost, vključite flegmatika, a vedeti morate, da ne mara sprememb in preganjanja.

 

Prepoznavanje tipologije posameznikov bodo udeleženci delavnice dopolnili s tehniko Mavričnega kroga komunikacijeTM, ki omogoča posamezniku, s pomočjo prepoznavanja tipologije, intenzivno izboljšati komunikacijske sposobnosti v zelo različnih situacijah.

 

Delavnica bo potekala popolnoma interaktivno, udeleženci boste sodelovali z igro vlog pri praktičnih primerih, potekala pa bo tudi analiza le-teh. Trening igre nasprotnih temperamentov vam bo omogočil povečanje empatije do drugačnih od vas ter vam omogočil lažje prepoznavanje njihovih lastnosti, kot tudi lažje obvladovanje konfliktov v prihodnje.


Program

 • Kako naše zaznavanje vpliva na naše vedenje do drugih?
 • Kako zaznavamo sebe in kako nas zaznavajo drugi?
 • Štirje osnovni vedenjski tipi?
 • Kako jih prepoznamo?
 • Kakšen je naš prevladujoči vedenjski tip?
 • Katere so naše prednosti in slabosti?
 • Kako lahko izkoristimo ta spoznanja za izboljšanje komunikacije s sodelavci ali strankami?
 • Praktični primeri in analiza
 • Obvladovanje konfliktov
 • Aktivno poslušanje
 • Izdelava akcijskega načrta: Kako izboljšati komunikacijo ob upoštevanju Mavričnega kroga komunikacijeTM s pomočjo analize tipologije posameznika?


Predavateljica

Liljana Cvjetičanin, dipl. psih., kinetik* in grafolog

je strokovnjakinja z več kot 25 leti izkušenj na področju proučevanja posameznika – človekovega notranjega delovanja, njegovega odzivanja na zunanje dejavnike, na vplive okolja in stresne situacije vsakodnevnega življenja. S svojim znanjem, izkušnjami in ustvarjalnostjo je bila v neprecenljivo korist že mnogim podjetjem, ki so jo angažirala kot zunanjo svetovalko za povečanje prodaje (

Psihološke tehnike za uspeh v prodaji) - udeleženci poročajo o tudi do 40 % rasti prodaje po izvedeni delavnici. Bila je v pomoč pri učinkovitejšem vodenju, pri zaposlovanju (osebnostni profili kandidatov na podlagi celostne grafološke analize), po izvedbi antistresnih treningov in psiholoških svetovanjih (Antistresni trening za povečanje vaše učinkovitosti) ter pri izboljšanju komunikacije (Komuniciranje z različnimi vedenjskimi tipi in učinkovito reševanje konfliktov). Od vseh podjetij s katerimi sodeluje dobiva odlične povratne informacije in priporočila, udeleženci njenih praktičnih delavnic pa je ne morejo prehvaliti, saj s svojo energijo in pozitivnostjo navduši slehernega. 

(*kinetika – gr. nauk o gibanju)

Kotizacija

198,00 € + 22 % DDV
Plačilo z DDV znaša 241,56 € in vključuje strokovno predavanje, reševanje praktičnih primerov z obrazložitvami, seminarsko gradivo, potrdilo o udeležbi na delavnici, prigrizke in napitke med odmori. Kotizacijo prosimo nakažite po prejetem predračunu na transakcijski račun št. 30000-0005076725 pri Sberbank d.d., najkasneje 3 dni pred izvedbo delavnice. Po delavnici vam bomo po pošti poslali račun. Zadnji rok za odjavo udeležbe je 2 dni pred izvedbo delavnice, v nasprotnem primeru vam bomo zaračunali stroške v višini 20 % kotizacije.

Fizičnim osebam nudimo 30 % popust na kotizacijo!

Prijavite se Obvesti me o naslednjem terminu >

Ugodnosti

Za prijave in plačila do 3 tedne pred izvedbo posameznega izobraževanja, vam nudimo 10 % popust, če se prijavite kot pravna oseba in 40 % popust, če se prijavite kot fizična oseba!
Ugodnosti se ne seštevajo!

Povejte naprej: