Delo na daljavo

Razvoj elektronskih medijev in sistemov za obdelavo ter prenos podatkov povzroča strukturne in vsebinske spremembe dela v pisarnah. Danes se v svetu posveča veliko pozornosti novi obliki organizacije dela, ki jo omogočata novejša informacijska in komunikacijska tehnologija – delu na daljavo.

Vabljeni na odlično praktično delavnico Uspešno delo na daljavo od A do Ž. Več informacij in termin seminarja najdete tukaj.

Že ob besedi »teledelo« pa ima veliko podjetij pomisleke, saj imajo vodje pogosto občutek, da bodo izgubile nadzor nad svojimi delavci oz., da teledelavci ne bodo učinkovito opravili vsega potrebnega dela. Če pogledate s perspektive delavca, boste kaj hitro ugotovili, da temu ni tako, saj si prav gotovo nihče ne želi vodji poročati, da je cele dneve poležaval in sedel pred TV-jem. Vse, kar bodo teledelavci želeli je, da se izkažejo in vam pokažejo, kako dobri so.

Da preprečimo morebitne negativne učinke teledela je dovolj že tedenski sestanek v pisarni, telefonski klic ali pa samo vprašanje "Kaj ste delali v zadnjem tednu?". 

Možnost dela od doma oz. v okolici, kjer se posameznik najbolje počuti lahko precej olajša usklajevanje zasebnega in poslovnega življenja. To je zagotovo prednost, ki si jo želi vsakdo izmed vas. Z uporabo tovrstnih tehnik dela so delavci pogosto še učinkovitejši in delajo veliko več in dlje, kot je njihova obveza.

Eden od razlogov, zakaj od teledelavcev lahko pričakujemo več opravljenega dela je tudi dejstvo, da imajo vse, kar potrebujejo pri roki in se jim zato, da bi dobili vse potrebne stvari ni treba voziti v pisarno. Teledelavci opravljajo svoje delo bolj svobodno, brez motečih dejavnikov in brez občutka nadzora, kar jim omogoča prosto pot do novih idej in prav te spontane ideje največkrat prinesejo podjetjem največje koristi in posledično še uspešnejše poslovne rezultate. Že samo s spiskom novih idej in predlogov se njihovo navdušenje nad delom in motivacija povečujeta.

Ste še vedno mnenja, da oblika dela na daljavo ne bo prinesla rezultatov katerih bi si želeli od svojih delavcev? Prepričani ste lahko, da so vse skrbi odveč, saj bodo z uporabo tehnik teledela vaši delavci postali t.i. deloholiki in bodo pri svojem delu učinkovitejši kot kdajkoli prej.

V kolikor razmišljate o uvedbi tovrstne oblike dela ali imate kakršnekoli pomisleke glede dela na daljavo, vas vabimo na enkratno praktično delavnico Uspešno delo na daljavo od A do Ž, ki bo potekala 19. maja 2017. Poleg predstavitve dela na daljavo in možnosti, ki jih ta ponuja, bomo na delavnici prikazali tudi samo implementacijo, zakonodajo, zaposlovanje, vodenje in nadzor ljudi - teledelavcev, komunikacijo, varnost podatkov in še mnogo več ...

 

Tisoče podjetij in delavcev že uporablja tehnike teledela, čas je da jih začnete tudi vi! Izkoristite udobje in učinkovitost, ki nam jo omogoča tehnologija in jo uporabite sebi v prid. Več >>

Povejte naprej: